Süngomba
A süngomba a kutatások szerint számos egészségügyi előnyt kínálhat, beleértve a gyulladások csökkentését, valamint a kognitív funkciók javítását.
Leírás
Süngomba
Gyógyászati célokra különleges hatóanyagai teszik alkalmassá, amelyek a betegségek megelőzésében és kezelésében, továbbá a szövődmények kialakulásának elkerülésében is jelentős szerepet játszanak.
Legértékesebb tulajdonsága, hogy serkenti az idegsejt szövetek kialakulását, ezzel segíti az idegrendszer működését, javítja a memóriát, gátolhatja az időskori feledékenységet és szenilitást, megelőzheti az Alzmheimer-kórt.
A süngomba hatóanyagai támogatják a szív- és érrendszert, csökkentik a vérnyomást és a koleszterinszintet, erősítik az immunrendszert, gyorsítják a betegségek utáni felépülést.
A cukoranyagcserét kedvezően befolyásolja. α-glukozidáz enzimblokkoló hatóanyagai lassítják a cukrok emésztését, vérbe jutását, a máj egyéb tápanyagokat cukorrá alakító (glykoneogenezis) tevékenységét. Ezzel a vércukoringadozás ellen hatnak.
Figyelembe véve az idegrendszeri hatását a diabéteszes polineuropátia kialakulásának késleltetésében hatásos természetes szer.
Két hatóanyaga (2,5-bis-metoxikarbonil-tereftálsav és 1,5-kloro-2-hidroxifenil-3-metilbutanol) a számos tápcsatornai megbetegedés mögött meghúzódó Helicobacter pylori baktérium ellenes hatású.
Karbantartja a gyomor és bélnyálkahártya egészséges működését és ellenállását, védi az emésztőrendszert, megakadályozhatja a nyombél- és gyomorfekély kialakulását.
A süngomba különösen hasznos lehet Crohn betegség és irritábilis bélszindróma (IBS) esetén.