Vörös áfonya

A vörös áfonya proantocianidin tartalma baktériumölő hatású. Ezért akadályozza bizonyos baktériumok, így az E. coli, megtelepedését, megelőzve és gátolva a fájdalmas húgyúti betegségek kialakulását.

Leírás

Vörös áfonya

Vaccinium vitis-idaea

Rokon fajok:

  1. Fekete áfonya (Vaccinium myrtillus)
  2. Tőzegáfonya (Vaccinium oxycoccus)
  3. Amerikai tőzegáfonya (Vaccinium macrocarpon)

A vörös áfonya egyrészt kiváló tápanyag- és ásványi anyag (Ca, Mg, K) valamint C-, B-, A-vitaminforrás, másrészt számos betegség megelőzésében, leküzdésében hasznos.
A flavonoid-tartalmának köszönhetően csökkenti a szívinfarktus kialakulásának veszélyét. A húgyúti fertőzések megelőzésére is használható, mivel megakadályozza az ún. Escherichia coli baktérium megtelepedését.
Sőt, a fogínygyulladást okozó baktériumok ellen is védelmet nyújthat. Antioxidáns-tartalma révén pedig csökkentheti a rákos daganatok kialakulásának veszélyét, azáltal, hogy megakadályozza a szabad gyökök képződését. Emiatt a szervezet ellenálló-képességét is növeli. Nagyon sok antioxidáns fenolt tartalmaz. Összehasonlítva például a többi magas fenol-tartalmú gyümölccsel, a fekete áfonyánál kétszer több, a körténél, szőlőnél 15-20%-kal több fenolt tartalmaz.

A vörös áfonya proantocianidin vegyületeket tartalmaz, amelyek baktériumölő hatásúak. Ezért akadályozza bizonyos baktériumok, így az E. coli, megtelepedését, megelőzve és gátolva a fájdalmas húgyúti betegségek kialakulását.
A baktériumölő hatás és a magas C-vitamin tartalom együttesen fejti ki hatását a fogíny megbetegedések ellen. Kutatások bizonyítják, hogy a vörös áfonya festékanyagai védik a szervezetet a káros oxidációs folyamatoktól: gátolhatják a sejtöregedést és segíthetnek a rák illetve szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

A vörös áfonya alkalmazási területei

Gyakori húgyúti fertőzésben szenvedőknek vagy arra különösen fogékonyaknak (cukorbetegeknek, rendszeresen úszóknak, vesebetegeknek, stb).

Vesehomok, vesekőképződésre hajlamosaknak.

Vizeletpangás esetén (prosztatamegnagyobbodás, hegesedés vagy daganat miatti vizeletelfolyási akadályok).

Érbetegségekre való hajlam esetében (magas vércukor, zsíranyagcsere zavarok, elhízás) vagy már kialakult érelmeszesedés súlyosbodásának csökkentésére.

Magas vérnyomás esetén.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455