ESI Diurerbe Forte vízhajtó tabletta 40 db

Az ESI Diurerbe Forte vízhajtó tabletta csökkentheti az alsó végtagok rossz keringés okozta ödémáját, vízhajtó, segítheti a méreganyagok kiürülését a szervezetből.

Leírás

ESI Diurerbe Forte vízhajtó tabletta

Kiszerelés: 40 db

Az ESI Diurerbe Forte salaktalanító – vízhajtó tabletta anyagcsere serkentő, a salakanyagok és a többletfolyadék fiziológiás kiürítésében segít. Könnyed tisztítómunkája jó közérzetet biztosít, a könnyedség érzését keltve.

Cellulit ellen is igen hatékony!

Az alkalmazása során pótolni kell a szervezetből kiürülő ásványi anyagokat, mint pl. kálium és magnézium.

Az ESI Diurerbe Forte salaktalanító – vízhajtó tabletta alkotóelemei és azok főbb jellemzői

Nyírfa

Magas flavonoidtartalmának köszönhetően a közönséges nyír levele vízhajtó és gyulladáscsökkentő, illetve húgyúti és vesefertőtlenítő szer. Vízhajtó tulajdonságát viszonylag magas C-vitamin-tartalma is elősegítheti, eloszlatja a szövetek között megrekedt folyadékot, ezáltal csökkentheti az ödémát; a cellulitisz kezelésében is hatékony; intenzív méregtelenítő hatással bír és segíthet a húgysav kiürítését. A betulinsav a kórokozók többségére mérgező, és bizonyos származékai (amidok) vírusölő hatást fejtenek ki. Belsőleg a nyír levelét enyhébb húgyúti gyulladásokra – hólyaghurut, húgycsőgyulladás – javasolják. Húgyúti kövek és vesekő esetén, valamint ödémák kezelésére is alkalmazzák.

Ezüstös hölgymál

A friss növény minden része tartalmaz kumarint és származékait, továbbá flavonoidokat és fenolsavakat. Vizelethajtó, veseműködést segíthető és méregtelenítő hatása a húgysav, a karbamid és a kloridok kiválasztásának növelésében mutatkozik meg. A flavonoid molekulák erős vizelethajtó hatással bírnak, mellékhatások nélkül. Különösen ajánlott az alsó végtagok vizenyője esetén.

Jáva tea

Vizelethajtó és enyhe görcsoldó tulajdonságát lipofil flavonok és illóolajok idézik elő. Enyhe antioxidáns tulajdonság is jellemzi. Hatása az alsó végtagok egészségét is segítheti, serkenti a húgysav, a karbamid és a kloridok kiválasztását, epekő, vesekő és vesehomok esetén javasolt. Gyakran használják testsúlycsökkentő diéták kiegészítéseként és cellulitisz ellen.

Aranyvessző

Flavonoidjai kiváló vizelethajtó hatást biztosítanak, növelheti a húgysav kiválasztását. Ajánlott erős havi vérzés, epe és vesetisztítóként. Csökkentheti a magas vérnyomást.

Tarackbúza gyökértörzs

Az egyik legkiválóbb vizelethajtó és méregtelenítő növény, alkalmas a vízvisszatartás feloldására. A flavonoid molekulák erős vizelethajtó hatással bírnak, mellékhatások nélkül. Vértisztító tulajdonsággal is bír.

Mezei zsurló

A mezei zsurló meddőszára ásványi anyagokat – többek között szilícium-dioxidot (szilikátokat és szerves szilíciumot) -, flavon-glikozidokat, szerves savakat és alkaloidokat tartalmaz. A növényt rendszerint vízhajtóként alkalmazzák veseproblémák, reumás panaszok és elhízás kezelésére. A narancsbőrös bőrelváltozások kezelésében nem csak salaktalanító, hanem kötőszövet edző tulajdonságai (szerves szilícium) miatt is kedvelt gyógynövény.

Kálium és Klorid

Sokak számára ez az ásványi anyag jelentheti a megoldást ingadozó vérnyomásukra. A szervezet harmadik legnagyobb mennyiségben előforduló ásványi anyaga. A nátrium és a klorid is elektrolitok, s ha a szervezetben ezek között az ásványi anyagok között felborul az egyensúly, akkor egy sor életfontosságú folyamat kerülhet veszélybe. A kálium a nátriummal együtt az idegrendszeri jelek továbbítását, az izom-összehúzódás elindítását, a szívritmus és a vérnyomás szabályozását végzi. Míg a kálium a sejtekben, addig a nátrium a sejtek közötti folyadékban van nagyobb koncentrációban jelen. Az eltérő mennyiségben lévő ionok miatt alakul ki töltéskülönbség a sejtmembrán két oldala között; ezt a töltéskülönbséget hasznosítják azok a transzportfolyamatok, amelyek a sejtek tápanyagfelvételét biztosítják. Ahhoz, hogy a szőlőcukor (glükóz), szervezetünk elsődleges fontosságú üzemanyaga a sejtekbe felszívódjon, szintén káliumra van szükség.

Magnézium

A magnézium az egyik legsokoldalúbb ásványi anyag; részt vesz többek között az energiatermelésben, az idegrendszer és az izmok működésében, valamint a csontok és a fogak felépítésében. A kalciummal és a káliummal együtt szabályozhatja a szívritmust, szerepet játszhat a véralvadásban, és elősegítheti az inzulintermelést és felhasználást is. A magnézium a vérnyomást is képes csökkenteni, sőt az infarktus utáni felépülést is elősegítheti azáltal, hogy képes feloldani a vérrögöket, tágítja a koszorúeret és szabályozhatja a veszélyes szívritmuszavarokat. Mivel a magnézium elősegítheti az izmok elernyedését, ezért hasznos lehet a sportsérülések és a fibrormyalgia kezelésében. Enyhíti a menstruációt megelőző időszak kellemetlen tüneteit, valamint a menstruációs görcsöket is, és a változás kora után növelheti a nők csontjainak sűrűségét, így segítségével meg lehetne előzni a csontritkulást.

Adagolás

Naponta 2×1 tabletta, étkezés előtt bő folyadékkal.

Minimumkúra-maximumkúra: 20-80 napos kúraszerű használat, vagy alkalomszerűen a menzesz alatt.

Összetétel

Hatóanyag-tartalom / 2 tabletta

Nyírfalevél száraz kivonat 600 mg

Ezüstös hölgymál száraz kivonat 500 mg

Jáva tea száraz kivonat 200 mg

Aranyvessző száraz kivonat 200 mg

Tarackbúza gyökértörzs száraz kivonat 100 mg

Mezei zsurló száraz kivonat 100 mg

Kálium 300 mg

Magnézium 112,5 mg

Kloridok 285,4 mg

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455