Energy Szárcsagyökér tea 105 g

Az Energy Szárcsagyökér tea harmonizálja a vese és a húgyhólyag meridiánját. Segíti a felesleges só eltávolítását a szervezetből, jótékonyan hat pikkelysömör, reuma, arthritis, valamint húgy- és nemi szervi gyulladások esetén.

Leírás

Energy Szárcsagyökér tea

Smilax Officinalis tea

Kiszerelés: 105 g

Az Energy Szárcsagyökér tea (Smilax Officinalis) elsősorban szteroid szaponinokat, glükozidokat, mitrafilint, shynchophylint, hirsutint tartalmaz, továbbá kalciumot, rezet, vasat, jódot, mangánt, káliumot, magnéziumot, nátriumot és ként, valamint A-, C-, D- és B-vitaminokat.

Az Energy Szárcsagyökér tea hatóanyagai elősegíthetik a tesztoszteron termelés fokozódását valamint az állóképesség növelését. (Chromium Picolinate-al kiegészítve testépítők étrendjének ideális kiegészítője.) Stimulálják az összes anyagcsere folyamatot, beleértve a mellékvese és az agyalapi mirigy ciklusát és az adrenalin szintjét az emberi testben. Ez viszont növeli az emberi test saját tesztoszteron termelését, amely lehetővé teszi a nagyobb izomerőt és -méretet.

A Szárcsagyökér teáról – bővebben

A Szárcsagyökér tea a fészekvirágzatúak családjába tartozó 300-350 faj egyike. Növénytani elnevezése valószínűleg egy görög mítoszból ered, amely a Smilax nevű erdei tündérrel szerelembe esett ember történetét meséli el. A smilaxok családjába tartozó, akár 50 m hosszúra is megnövő, fás, tüskés növények a világ tropikus és szubtropikus területein kúsznak az ég felé, eredetileg azonban Latin-Amerikából származnak. Áthatolhatatlan sűrű bozótost alkotnak, amely gyakran egész fákat is körbevesz. Képesek gyökértörzseikkel szaporodni, túlélik az erdei tüzeket is. Világospiros bogyóikat a madarak messzire hordják.

A latin-amerikai őslakosok évszázadok óta használják a smilax gyökerét a nemi szervek betegségeinek gyógyítására, impotencia, testi gyengeség, a fej és az ízületek reumás fájdalmainak kezelésére, illetve megfázás ellen. Sok amazóniai sámán ősidők óta alkalmazza a szárcsagyökeret belsőleg reumatikus fájdalmakra, étvágytalanság ellen, külsőleg bőrbetegségek esetén, mint a pikkelysömör, ekcéma vagy a lepra.

Az egyes smilax fajták gyökeréből nyert kivonatot gyömbérsörbe szokták keverni (sarsaparilla). Ezek egyben a hagyományos kínai gyógykonyhának is kulcsfontosságú elemei. A smilax gyökerét nem sokkal Amerika felfedezése után, a 16. században Mexikóból hozták be először Európába. Azóta a világ minden táján elterjedt, és a legkülönfélébb betegségek és egészségi problémák kezelésére használják.

A szárcsagyökér elsősorban a húgyúti és a bőrbetegségekre hat jótékonyan. Európában különböző bőrbetegségek gyógyítására, így a pikkelysömör, ekcéma, idült bőrbetegségek, viszketés esetén alkalmazzák. Csillapítja továbbá a reumás fájdalmat, enyhíti az ízületi gyulladással (arthritis) járó panaszokat, a köszvény fájdalmait is enyhíti, salaktalanít, valamint előnyösen alkalmazható a menstruációt megelőző tünetegyüttes (PMS) esetén és a klimax időszakában.

A szárcsagyökér gyógyító hatásait főleg a benne található növényi szteroidoknak, szaponinoknak és flavonoidoknak tulajdonítják. A növény szteroidjai hathatós segítséget nyújtanak az időskori szellemi hanyatlásban (dementia) szenvedőknek és az agy egyes működési zavaraiban, betegségeiben (kognitív diszfunkció, Alzheimer-kór). A szaponinok megkönnyítik a más gyógynövényekből származó fitokemikáliák felszívódását, illetve hatásainak kifejtését. A flavonoidok pedig serkentik az immunrendszert, támogatják a méregtelenítést, valamint óvják a szervezetet a szabad gyökök okozta károsodástól. Tapasztalatok szerint a szárcsagyökér segítségével az olyan légúti és allergiás megbetegedések is megelőzhetők és gyógyíthatók, mint a hörghurut vagy az asztma. Más gyógynövényekkel kombinálva a szárcsagyökér hatásai elsősorban a bőrbetegségek esetében hatványozódnak. Emellett kombinációban intenzívebben javítják a libidót is, illetve gyorsabban megteremtik a hormonrendszer egyensúlyát, és fokozzák a méregtelenítést, a vértisztító hatást. A szárcsagyökér a fizikai erőnlét serkentésére ugyancsak kiválóan alkalmas, ezért sportolóknak kifejezetten ajánlott.

Bár a szárcsagyökér a természetes szteroidok és szaponinok gazdag forrása, nincsenek anabolikus vagy egyéb nem kívánt hatásai. Az orvosi szárcsagyökér tehát széles körben ható, “varázslatos” növény, amelynek tulajdonságait a modern tudomány még csak mostanában kezdte alaposabban vizsgálni – sok-sok évvel a primitív őserdei lakosok után.

Adagolás

Egy liter forrásban levő vízbe tegyünk 1 evőkanálnyi teát, 3 percig főzzük, majd azonnal szűrjük át. Ízlés szerint mézzel ízesíthető. A teát naponta legalább egyszer fogyassza, egy hónapon át.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455