Visszér - Hajszálér - Ödéma

Visszér – Hajszálér – Ödéma

 

A szervezeten belül a hajszálerektől a szív jobb feléig tartó, különböző vastagságú, átmérőjű ereket visszereknek, vagy vénáknak nevezzük. A vénák által szállított vér széndioxiddal és salakanyagokkal jellemzően terhelt.

 

lényegében megvastagodott, eltorzult, csomókba tekeredett vénák. A vénák egészséges működését segítik:

 

– szöveti prés, izompumpa,

– rugalmas vénás érfal,

– jól záró véna billentyűk,

– a szív megfelelő szívóereje.

 

Látszik, hogy egy, vagy akár több nem megfelelő szerkezeti működés okozhatja a megbetegedést. A kezelésnél az eltérő okok miatt a lehetséges gyógymódokra ügyelni kell. A megbetegedett visszérben a vér egy része visszaáramlik, pangani kezd, kitágítja az érfalakat. Enyhébb esetekben a visszérbetegség csak esztétikai problémákat okoz, mint pl. a hajszálereknél a „seprűvénák” megjelenése.

 

Súlyosabb esetekben, általában a közepes átmérőjű vénák megvastagodhatnak, elszíneződhetnek, a pangó vér lerakja a benne lévő salakanyagokat, színanyagokat, kialakulhat a visszérgyulladás. Járulékos tünetként jelentkezhet lábzsibbadás, a gyulladt visszerek környékének viszketése, lábdagadás, ödémásodás. A bőrben lévő oxigénhiányos állapot miatt a bőr elvékonyodik, hajlamosabb lesz a fertőzésekre, a fekélyesedésekre.

 

A mélyvénák megbetegedései, amelyek a vénás vér mintegy 90%-át szállítják, komoly dolog, vizsgálatuk, kezelésük orvosi feladat.

 

Az alábbiakban a visszér betegségeknél alkalmazható gyógynövények közül választhatunk. Egyesek vérhígítók (gyömbér), míg mások gyulladáscsökkentők és érfalerősítők, mint pl. vadgesztenye, fekete áfonya, hamamelis, szúrós csodabogyó (egértövis!).

 

Fontos megemlíteni a diozmin hatóanyag-tartalmú szereket, melyek a krónikus vénás betegség kezdetétől csökkentik a vénás tüneteket, a fájdalmat, a nehézláb-érzést, a feszülést, a vizesedést és az éjszakai lábikragörcsöt. A diozmin segíti a vénás erek vérátfolyását, ezáltal csökkenti a vénákban a vér pangását. Növeli a nyirokerek összehúzódásának erejét és gyakoriságát, ezáltal serkenti a nyirokkeringést, csökkentve a nyirokpangást.

 

A felduzzadt végtagok és az ödémás, bedagadt lábak általában gyors reakciót kívánnak. A krémek közül a gyors felszívódású LymphoCare Aromabalzsamot érdemes kiemelni. A benne lévő illóolajok beindítják a nyirokkeringést, megszüntetik az esetleges nyirok „dugulásokat”, mégpedig a kezelés helyén, ahol éppen a legnagyobb probléma van.

 

Ödéma esetén a természetes vízhajtók a szervezetben felhalmozódott felesleges folyadékok elvezetését segítik elő. A legintenzívebb vízhajtó tulajdonsággal bíró gyógynövények: a mezei zsurló, a nyírfalevél, a lestyán, a bodza, tejoltó galaj és az aranyvessző.

Összesen 12 találat

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455