Vércukorszint

A természetben sok olyan gyógynövény található, melyekkel szabályozhatjuk az anyagcsere folyamatokat és csökkenthető a vércukorszint. Hogy mely gyógynövények lehetnek a segítségünkre? – Íme néhány a természet patikájából:

 

– A fekete áfonyalevél a diabétesz számos szövődményét csökkentheti, pl. a retinopátiát, amely a kiserek károsodását jelenti, és akár vaksághoz is vezethet.

 

– A kellemes illatú fűszernövényünk, a fahéj, úgy hat, hogy az inzulin-receptorok érzékenységét növeli, vagyis kevesebb inzulinra lesz a betegnek szüksége. Csökken az inzulin-igény, amely szükséges, hogy a cukorbeteg feldolgozza a szénhidrátokat.

 

– A kecskeruta gyógynövényt cukorbetegség ellen hosszú ideje alkalmazzák. Kivonatából készül a metformin, mely nem hiányozhat a diabéteszesek kezeléséből, inzulin rezisztenciát csökkentő hatása van.

 

– A gymnema sylvestre egy indiai gyógynövény, amellyel a diabéteszt kezelik. Serkenti a hasnyálmirigy-bétasejtek inzulintermelését, hatására a cukorbeteg nem kívánja annyira az édes ételeket.

 

– A zsálya, a pitypang levele, pitypanggyökér, szederlevél, málnalevél, kukoricabajusz ugyancsak a cukorbetegségre alkalmazható gyógynövények. Tea formájában fogyasztjuk, egy-egy arányban keverjük, 2-3 evőkanál mennyiséget forrázunk le belőlük másfél liter vízzel, 10 percre letakarjuk, és leszűrve fogyasztjuk.

 

A vércukorszint normalizálásánál pár olyan gyógynövényt is fontos megemlítenünk, amelyeknél elsőre nem mindig a diabétesz kezelése jut az eszünkbe. Ilyen pl. az olajfalevél, fekete berkenye, momordica charantia (keserű dinnye), kapormag

Összesen 21 találat

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455