Szív- és érrendszer

Az időskorúakat nagy statisztikai gyakorisággal érintő szív- és érrendszeri betegségek közül az alábbiak érdemelnek kiemelt figyelmet: szívelégtelenség enyhe formái, érelmeszesedés, magas vérnyomás, agyi erek vérellátási zavarai, krónikus vénás elégtelenség okozta diszkomfort-érzések (fájdalom, nehézláb-érzés, lábikragörcsök) és a lábszárfekély.

 

A szívelégtelenség I. és II. stádiumának kezelésében megbízhatóan alkalmazhatók a galagonya fajok standardizált kivonatait tartalmazó gyári készítmények. Az érelmeszesedés megelőzésében és a folyamat lassításának, illetve az enyhébb mértékben magas vérnyomás mérséklésének nagyobb jelentőséggel bíró gyógynövénye a fokhagyma. Az agyi erek vérellátási zavarainak növényi készítményekkel történő kezelésében a páfrányfenyő (Ginkgo biloba) standardizált kivonatait tartalmazó készítmények jöhetnek számításba.

 

Kutatások szerint az omega-3 zsírsavaknak különösen jótékony hatása van a szívre és a keringési rendszerre (infarktus, szélütés – sztrók, ritmuszavar, érelmeszesedés), hozzájárul a vérnyomás normalizálásához.

 

Vizsgálatok igazolják, hogy a rezveratrol valóban csökkenti az ischemiás szívbetegség (pl. a szívinfraktus) következményeit, ill. előfordulási gyakoriságát, és az artériák merevedését és meszesedését is.

 

Számos megfigyelés bizonyítja, hogy a Q10 koenzim hiány szinte minden egyes vizsgált szívritmuszavaros, illetve szívelégtelenségben szenvedő páciens esetében nagymértékben kimutatható volt. Továbbá a Q10 az, amely képes megakadályozni az érelmeszesedést és csökkentheti a magas vérnyomást. Ráadásul számos olyan vérnyomáscsökkentő szer is lehet forgalomban, amelyek magának a Q10-nek a keletkezését is gátolják. Ezért kifejezetten javasolt, hogy azok a betegek akik béta-blokkolókat (vérnyomáscsökkentőket) szednek, szedjenek rendszeresen Q10-et is.

1–21 / 31 találat

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455