Damiana

A damiana (Turnera diffusa Willd.) a golgotavirág-félék családjába tartozó sárga virágú, aromás illatú cserje. Főleg Mexikó öböl menti tájain, a Karib-tenger régiójában és Afrika déli vidékein honos.

 

A levelekből készült teát már a maják is rendszeresen fogyasztották afrodiziákumként, mivel fokozza a test alsó felének vérellátását, ezáltal érve el vágyserkentő hatást. A növény illóolaja cineolt, cymolt és pinént, különböző fertőtlenítő hatású anyagokat, damianint (keserűanyagot), arbutint, tannint, glikozidot és gyantát tartalmaz.

 

Nyugtató, izomgörcsoldó, általános erősítő és vízhajtó hatása van. Mágikus szerelmi szertartások részeként a damiana leveleit gyertyalángba szórták vagy faszénen égették el, hogy egyfajta szerelmi önkívületi állapotot idézzenek elő. A damiana euforizáló és melegítő hatású.
A damiana serkentően hat a szexuális ingereket közvetítő lumbális reflexív központjára, alhasi vérbőséget okoz, javítja a genitáliák vérellátását, ezáltal erősíti mindkét nemben a szexuális aktivitást.

 

A damiana a potencia növelésére alkalmas jól ismert gyógynövény. A damiana működési mechanizmusa azzal kapcsolható össze, hogy blokkoló hatással van a progreszteron receptorokra, ezáltal hozzájárul a magasabb tesztoszteronszint fenntartásához. Ez a progreszteron szint változás természetes hormonális válaszként gyors zsírégetést tesz lehetővé és a tiszta izomtömeg növekedését serkenti sportolóknál.
Az urogenitális területre gyakorolt hatása miatt jól kezelhetők vele az aranyeres panaszok is.

Egy termék se felelt meg a keresésnek.

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455