Csíráztatás

Napi étkezésünk kiemelten fontos eleme lehetne a már kis mennyiségben elfogyasztott csíra is. Csíráztatás során a csírák ásványi anyag és vitamintartalma megnő. A csírák hatalmas mennyiségű enzimet is tartalmaznak.

 

Rendkívül kalóriaszegény, így a fogyókúrás étrendbe is beilleszthető. A csírák könnyen emészthető táplálékkal látja el szervezetünket.

 

Hogyan csíráztassunk otthon?

 

A csíráztatáshoz csíráztatótál szükséges. Ezen kívül csak víz, fény, levegő és meleg kell a csíráztatáshoz.

A magokat áztatás előtt átöblítjük, majd egy edénybe tesszük áztatás végett. Minden csírának általában más az áztatási ideje, ezeket jó szem előtt tartani kezdetben.

 

A magokat beáztatás után rátesszük a csíráztató tálkára, melynek alsó edényébe félig vizet töltünk. Szárazon kb. a csíráztató tálat egy rétegben terítse be a mag, és ennek a mennyiségnek vegyük a felét, hogy a magok kényelmesen csírázhassanak. Csírázás során ugyanis megnő a magok térfogata. Nyáron, meleg, párás időben nem szükséges a csíráztató tál aljába vizet tenni, ekkor a levegőben lévő páratartalom elegendő a magok párában tartásához.

 

Fontos, hogy a magokat naponta legalább kétszer öblítsük át bőségesen tiszta hideg folyó csapvízzel. Ideális a háromszori öblítés. Ez azért szükséges, hogy a magok ne penészedjenek be, a penész- és egyéb gombák ne szaporodjanak el.

 

A magok csíráztatási ideje eltérő, 2-3 naptól egészen az egy-két hétig is tarthat.

 

Mikor a magok elérték a csíra nagyságot (pár milliméter, vagy néhány centiméter) fogyasszuk el őket. A csírákat legjobb frissen fogyasztani, de hűtőszekrényben 2-3 napig is tárolható.

Összesen 1 találat

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455