Szelén készítmények

A szelén, mint létfontosságú nyomelem…

 

– A szelén, mint létfontosságú nyomelem fontos szerepet játszik az egészség megőrzésében, lassítja a szövetek öregedését.

 

– A változás korában lévő nőknek különösen javasolt, mivel enyhíti a menopauzában fellépő hőhullámokat és rossz közérzetet.

 

– A férfiaknak is szükségük van szelénpótlásra, a szelén a spermiumszámot növeli és javítja a spermiumok mozgását.

 

– A szelén befolyásolja a pajzsmirigy működését. Szelénpótlás autoimmun pajzsmirigy-gyulladás egy bizonyos formájában (Hashimoto betegség), ill. enyhe szemérintettséggel járó Basedow-kórban ajánlott.

 

– Összetett antioxidáns hatásának köszönhetően megelőző szerepe lehet a szabad gyökökkel összefüggést mutató kóros elváltozásokkal így a rák, a szív és érbetegségek, a stroke, a szürke hályog, a sárgafolt elfajulással (makula degeneráció) szemben, de az öregedési folyamatokat is lassíthatja.

 

– A szelén csökkentheti a szélütés és az infarktus kockázatát, mivel gátolja az erekben a vérrögképződést, sőt növeli a HDL (“jó”) koleszterin arányát a vérben az LDL (“rossz”) koleszterin rovására.

 

– A szelén szív- és érrendszerre gyakorolt jótékony hatása főleg a dohányosok vagy az infarktuson, ill. szélütésen már átesettek számára fontos, de a megfelelő napi bevitel mindenki számára hasznos lehet.

Összesen 7 találat

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455