Zafír Szegfűszeg kapszula 60 db

A Zafír Szegfűszeg kapszula kíméletesen segíti a gyomor működését, ezáltal javíthatja az emésztést, de ajánlott hasmenés, hányás, puffadás ellen, bélparaziták esetén is.

Leírás

Zafír Szegfűszeg kapszula

Kiszerelés: 60 db

A Zafír Szegfűszeg kapszulában megtalálható az eugenol vegyület, amely az egyik leghatékonyabb gyulladáscsökkentő. Kísérletek során kimutatták, hogy a szegfűszeg a makacsabb gyulladásokat is 15-30%-al csökkenti. Olyan flavonoidokat és antioxidánsokat tartalmaz, melyek szintén erős gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkeznek.

A Zafír Szegfűszeg kapszula javíthatja az emésztést, de ajánlott hasmenés, hányás, puffadás ellen is.

Hatékony bélféregűző lehet, bélférgek, paraziták ellen.

Kínában és Perzsiában afrodiziákumnak tartották. Ma is gyakran használják a szegfűszeget potencianövelők alapanyagaként.

Az epetermelést intenzívvé teszi, az epe hatékonyságát fokozza.

Légúti megbetegedéseknél is használhatjuk, mert fájdalomcsillapító, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő. Köhögéscsillapító, görcsoldó hatású. Hatékony hurutoldó és köptető.

A szegfűszeg történetéről dióhéjban

A középkorban a szerecsendióval együtt a szegfűszeg számított az egyik legértékesebb és legritkább fűszernek Európában, így több expedíciót is indítottak a fűszerek őshazájának felkutatására és totális leigázására. A hosszas keresgélés után 1522-ben Magellán egyik megmaradt hajója, a Victoria tért vissza jelentősebb mennyiségű szegfűszeggel és szerecsendióval – a spanyolok legnagyobb örömére.

Az aranynál is értékesebb fűszert azonban mások is szívesen hajóikra rakodták volna. Végül 1605-ben a hollandoknak sikerült felfedezni a kincshez vezető tengeri utat, aminek eredményeképp rátették kezüket e fűszer kereskedelemére.

A holland monopóliumot később nem csak a bennszülöttek ellenállása őrölte fel, hanem az is, hogy francia csempészek jóvoltából a szegfűszeg termesztését más szigeteken is megkezdték. A 18. századra már igen sok helyen termesztettek szegfűszeget: Kelet-Indiában, Zanzibáron, Madagaszkáron, Brazíliában, Mauritiuson és Tanzániában többek közt.

Összetétel

Szegfűszeg (Syzygium aromaticum)

A Zafír Szegfűszeg kapszula kizárólag természetes anyagból, minőségileg gondosan ellenőrzött, Syzygium aromaticum drogjának felhasználásával készül.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455