Zafír Galagonya-Fagyöngy-Fokhagyma olajkapszula 60 db

Hatóanyagai serkenthetik a szív működését és a keringést; csökkenthetik a vér koleszterinszintjét, ezáltal lassíthatja a szervezet érelmeszesedési folyamatait, kedvezően befolyásolhatja a magas vérnyomást.

Leírás

Zafír Galagonya-Fagyöngy-Fokhagyma olajkapszula

Kiszerelés: 60 db

A Zafír Galagonya-Fagyöngy-Fokhagyma olajkapszula összetevőinek főbb jellemzői:

Galagonya

A galagonya hatóanyagait a növény leveleiből, virágaiból, illetve piros bogyó terméséből vonják ki, olykor egyszerre mindháromból. Mindenekelőtt anginás mellkasi fájdalmak megszüntetésére, magas vérnyomás csökkentésére, szívbetegségben szenvedőknél a szívösszehúzódások hatékonyabbá tételére, illetve szívritmuszavarok (főként az extraszisztolé és a szapora szívverés) megszüntetésére használják.

A növény közvetlenül erősíti a szívizomsejteket, növeli a szívizom munkabírását, teljesítményét, tágítja az ereket, javítja a szívizom vérellátását és a szívösszehúzódások erősségét. Hatóanyagai infarktus után a szívizomzat vérellátását, az ér újraképződését segítik elő, a vérnyomást és pulzusszámot csökkentik, s ezzel együtt fokozzák a szervek és az izmok vérellátását. A 40 év feletti, keveset mozgó, rendszertelenül táplálkozó, dohányzó, nagy igénybevételnek, erős stresszhatásoknak kitett menedzserek szívműködési zavarainak megelőzésére is kiváló megoldás a naponta fogyasztott galagonyatea.

Szerteágazó hatását a galagonya a benne található nagy mennyiségű flavonoidoknak ezek közül is a proantocianidin complex oligomereknek (PCO) is köszönheti, mely vegyületek hatékony antioxidánsok.

Fehér fagyöngy

A fehér fagyöngy leveleit és hajtásait orvosi célokra mindenekelőtt vérnyomáscsökkentő hatása miatt alkalmazzák, fő hatóanyaga, egy acetilkolinnal rokon kolinszármazék, vérnyomáscsökkentő hatású. Tartalmaz emellett szívre ható polipeptideket, viszkotoxint is. A fagyöngy jó szolgálatot tehet különböző elhasználódási betegségekben, pl. érelmeszesedésben, időskori szívártalmakban, nyugtató hatású gyógynövényekkel együtt pedig ideges szívpanaszok esetén várhatunk jó eredményt a növénytől.

Az említett fő hatásokon túl a fagyöngy elősegítheti a menstruációs vérzések szabályozódását, a méhvérzészavarok megszűnését is. Egyes indián törzsek vetélések előidézésére, illetve a szülés közbeni méhösszehúzódások serkentésére használták az amerikai változatát.

Fokhagyma

Az átható szagú növény egyik leghatékonyabb szerünk az érelmeszesedés (a verőérfal megkeményedésével járó betegség) megelőzésére. Az ételeikben sok fokhagymát használó olaszoknál és spanyoloknál e betegség előfordulási gyakorisága jóval alacsonyabb is mint nálunk. Közismert értágító, vérnyomáscsökkentő hatása is, mely főleg a szem, a láb, és az agy szűkült erein, az úgynevezett perifériás szívtől távol eső ereken érvényesül. Jótékonyan hat a bélfodor elmeszesedett ereire, ezért hasznos lehet azok számára, akik a bélerek meszesedése miatt haspuffadástól, felfúvódástól szenvednek. Mivel hatóanyagai bizonyos mértékben képesek blokkolni a véralvadásban szerepet játszó fehérjék működését, segít megelőzni a szívinfarktust okozó vérrögök kialakulását.

A fokhagyma egyes összetevői révén lassítja a szapora szívműködést, oldja a szív koszorúereinek görcsét, aminek következtében javul a szívizom vérellátottsága, tápláltsága, nő a szív teljesítőképessége. Számos szakember szerint hatékony fegyver lehet a koleszterinszint csökkentésért folytatott harcban. Kutatások szerint a máj koleszterin anyagcsere-folyamataiba avatkozik be oly módon, hogy az kevesebb koleszterint enged a vérbe.

A fokhagyma gyógyhatása a gerezdekben található mintegy 100 kéntartalmú vegyületnek köszönhető. Amikor szétrágjuk, az egyik kéntartalmú vegyület, az alliin allicinná alakul át. Ez adja a fokhagyma jellegzetes szagát, és gyógyhatását. Az allicin egy része ezek után tovább bomlik, újabb kénvegyületek keletkeznek (pl. ajoén) melyeknek szintén gyógyhatásúak.

Ajánlott adagolás

Napi 1-2×1 kapszula.

A Zafír Galagonya-Fagyöngy-Fokhagyma olajkapszula hatóanyagai

Rutin, kvercetin, vitexin; procianidin; fenolsavak; trimetilamin; alliin, geraniol, linalool: kolin, acetilkolin, propionilkolin

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455