Zafír Barátcserje Dr porkapszula 60 db

Vegan – Organikus – Paleolit – Bélben oldódó kapszula

 

A Zafír Barátcserje porkapszula hozzájárulhat a női szervezet normál élettani működésének fenntartásához, enyhíti a menstruációs panaszokat és szabályozhatja a ciklust.

Leírás

Zafír Barátcserje Dr porkapszula

Kiszerelés: 60 db

A Zafír Barátcserje Dr porkapszula hozzájárulhat a női szervezet normál élettani működésének fenntartásához, enyhíti a menstruációs panaszokat és szabályozhatja a ciklust.

A Zafír Barátcserje por Dr kapszula koncentrátumot, kivonatot nem tartalmaz. A kapszula kizárólag minden kémiai átalakítástól mentes, tisztított, natúr gyógynövény őrleményét tartalmazza.

Barátcserje (latin: Vitex Agnus Castus, angol: Chastetree berry, vitex) vagy szűzbariska, ürüfa, barátbors, ábrahámfa, szűzfa a Földközi-tenger vidékén őshonos, 2-3 méter magas, terebélyes ágrendszerű, illatos cserje.

A Barátcserje termését Európában évszázadok óta alkalmazzák női hormonális problémák orvoslására. Hagyományosan rendszertelen menstruáció kezelésére, a normális menstruációs ciklus visszaállítására és termékenységi problémákra használták a gyógynövényt, manapság emellett a premenstruációs szindróma (PMS) kellemetlen tüneteinek enyhítésére is ajánlják.

“Ha valakinek akármi baja is van a ciklusával, pl. túl hosszú, túl rövid, nincs peteérése vagy PMS-ben szenved, az első választás mindig a barátcserje (Agnus castus). Ez regulája a ciklust, ha hosszú megrövidíti és beállítja, enyhíti a PMS-t és esetleg peteérést eredményez. Nem speciális, a ciklus általános javítására használják. A barátcserjének van még egy jótékony hatása: leviszi a magas prolaktin szintet, amely szintén felelős lehet a túszőrepedés elmaradásáért.”

“A barátcserje termése mérsékli a menstruáció előtti panaszokat, az úgynevezett permenstruációs szindróma tüneteit, ezért olyan panaszok esetén alkalmazható, melyek a menstruáció előtt akár egy-két héttel kezdődhetnek, és a vérzés jelentkezése után megszűnnek. A panaszok közé tartozhatnak testi és lelki természetű panaszok is, melyek megnehezítik a mindennapi munkát, és amelyek jelentkezhetnek fejfájás, bőrproblémák formájában, a mellek enyhe feszülésében, alhasi panaszokban, idegességben, ingerlékenységben, továbbá hangulati ingadozásban, fáradékonyságban és alvászavarban.
A készítményt olyan nők is szedhetik, kik hormontartamú fogamzásgátló tablettát szednek, ugyanakkor a menstruációval kapcsolatban panaszaik vannak.”
(Forrás: babanet.hu)

Javasolt fogyasztása

Első alkalommal ajánlatos a készítményt huzamosabb ideig, 1-2 hónapig folyamatosan szedni, később 10-15 napos kúrák is elegendőek a kedvező hatáshoz.

Adagolás

– emelt szintű fogyasztása naponta 2 x 2 kapszula,
– normál szintű fogyasztás, naponta 1 – 2 x 1 kapszula,
– szinten tartó adagolás napi 1 x 1 kapszula.

Összetétel

Dehidratált, porított Barátcserje 300 mg / kapszula

A Barátcserje hatóanyagai

Számos különböző alkotóelemet tartalmaz, többek között flavonoidokat, iridoid glükozidokat és terpenoidokat. Hormonokat nem tartalmaz, jótékony hatásának lényege azonban éppen az agyalapi mirigy serkentése – különösen az LH-hormonnak nevezett lutein termelésére. Ez közvetett módon növeli a szervezet progeszteron-termelését, ez az anyag pedig a menstruációs ciklus szabályozását segíti.

A prolaktintermelés szabályozását is javítja. Az enyhén megemelkedett prolaktinszint csökkentése nemcsak a meddő nőknél lehet hasznos, de azoknál is, akik melle a PMS (premenstruális szindróma) részeként nyomásérzékeny.

További hatóanyagok: alkaloida, fehérje, flavin, gumi, illóolaj, kámfor, keseruglikozid, kumarin, limonén, linalool, pinén, szaponin, zsír, zsírosolaj, zsírsav.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455