Yucca

A Yucca a klinikai megfigyelések és kutatások szerint egészségerősítő, a testi jóérzést növeli, az immunitást, a kórokozókkal szembeni ellenálló képességet fokozza, a salakanyagok, eltávolítását elősegíti, méregtelenítő hatása van.

Leírás

Yucca

A Yucca, amely a liliomfélék családjába tartozó örökzöld, az Egyesült államok dél-nyugati részén őshonos, sivatagi növény. Rendkívül mostoha körülmények között is megmarad. Ötven-hatvan fokos hőmérséklet-ingadozások sem tesznek kárt benne.
Klinikai megfigyelések és kutatások szerint egészségerősítő, a testi jóérzést növeli, az immunitást, a kórokozókkal szembeni ellenálló képességet fokozza, a salakanyagok, eltávolítását elősegíti, méregtelenítő hatása van. Az ember testi és szellemi vitalitását egyaránt növeli, gátolja az öregedést. Elősegíti a tápanyagok felszívódását, javítja az emésztést. Aktivizálja és szabályozza a kiválasztási folyamatokat. Helyreállítja a szervezet külső felszínének védő flóráját, valamint a belső bélflórát.

Szteroid, szaponin hatóanyag reuma ellen

A Yucca shidigéra nemcsak hiánypótló gyógytáplálék valamint holisztikus méregtelenítő hatású gyógynövény, hanem természetes szteroid hatóanyagot is tartalmaz, ezért a reumatikus betegségek gyógyítására is alkalmas. A Yucca növényi szteroidjai a szintetikus szteroid hormonhoz hasonló hatásúak, de nincsenek káros mellékhatásai. A Yuccát alkalmazó természetgyógyászok számos reumatikus betegük jelentős javulásáról számoltak be.

Az egyik kórtörténet így hangzik: a nyolcvanéves beteg merev térdízületei újra mozgékonnyá váltak, nem jelentett többé számára problémát az ülésből felállás, a megindulás vagy az autóból való kiszállás. Ugyanakkor alsó végtag ödémája is megszűnt és visszérproblémáitól is megszabadult. Egy másik beteg csak bal keze segítségével tudta felemelni jobb karját idült vállízületi gyulladás miatt. Szinte állandó fájdalom kínozta, a szokásos gyógyszeres kezelés mellett csak rosszabbodott állapota, jóformán aludni sem tudott fájdalmai miatt. A Yucca-kúra folyamán fokozatosan csökkent fájdalma, alvása is rendeződött, a jobb kar mozgása javult. Néhány napos kúra után fájdalmai teljesen megszűntek, karját feje fölé tudta emelni, fiával labdázni tudott. Egy harmadik betegnél már bal térdműtétet terveztek térdízületi mozgáskorlátozottság, merevség miatt. Héthetes Yucca szedés után (napi 4 kapszula) teljesen megszűntek a fájdalmak, térde akadálytalanul mozog. Közérzete is javult, úgy érzi, nagyobb energiával rendelkezik, kevésbé feszült.

Vizsgálatok szerint a Yucca szaponin hatóanyagai azoknak a szerves salakanyagoknak a lebontását gyorsítják, amelyek az immunrendszert támadják meg, és ízületi gyulladást okoznak. A természetes szteroidok nemcsak a méreganyagokat szűrik ki, hanem a fölösleges zsírt is lebontják. Ennek ismeretében kísérleteket végeztek, hogy megállapítsák, vajon a szaponinok alkalmazhatók-e a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint csökkentésére. A szaponin hatóanyag a táplálékból származó, bélben található koleszterinnel oldhatatlan, komplex molekulát képez, így megakadályozza felszívódását, kiürül a bélsárral. Alkalmazása során normalizálódik a vér koleszterinszintje, ez a szívinfarktus és az érelmeszesedés megelőzését is jelenti.

Ellenálló erő növelése, fertőzések megelőzése

A Yucca az immunrendszer aktivitását olyan módon fokozza, hogy a speciális védő fehérvérsejtek, az úgynevezett T- limfociták érését biztosítja, hatékonyságukat fokozza. Ez az érés a csecsemőmirigyben, a timuszban következik be (ezért T limfocita a neve), a Yucca pedig a csecsemőmirigy tevékenységét segíti elő. Ismét hangsúlyozom, hogy nem elég egy betegségben, egy káros állapotban sem csak egyféle hatásra hagyatkozni, legyen az akár a legjobb gyógynövény is vagy más szelíd módszer. Az immunitás gyengülése, sőt blokírozódása lelki stressz hatásoknak tulajdonítható: negatív gondolatok, reménytelenség, szorongás stb. Találó az a megállapítás, hogy „az immunitás a fejben kezdődik”.

Amerikai kutatók állapították meg, hogy szaponintartalmú gyógynövények (a Yucca is) a kórokozó gombák és a baktériumok szaporodását gátolják a birkákban. Kanadai tudósok mutatták ki, hogy a szaponinokkal kezelt egereket oltanak be veszettség vírusával, akkor azok szignifikánsan nagyobb számban élik túl a vírusfertőzést, mint a kezelésben nem részesült kontrollcsoportba tartozó egerek. Megállapították, hogy több fertőzéssel szemben védő T- és N- limfocita (fehérvérsejt) képződik. (Azzal a megjegyzéssel közlöm ennek az állatkísérletnek az eredményét, hogy ilyen állatkísérleteket nem szabadna végezni.)

Szemben a rákkal

Az immunrendszert támogatni kell a rákkal szembeni küzdelemben. Több amerikai egyetemen folynak kutatások a Yucca jótékony hatásának bizonyítására a rák ellen. Japán kutatók megállapították, hogy a szaponinok, tehát a Yucca hatóanyagának hatására a testen kívül tenyésztett májdaganat sejtek megközelítően normális sejtekké alakulnak vissza. A szaponinok tehát a rák megelőzését képesek elősegíteni oly módon, hogy a szinte folytonosan képződő elfajult, rákos sejteket segít elpusztítani rafinált védőmechanizmusok révén.

A kialakult daganatos betegségek csak szaponinokkal nem gyógyíthatók. Mivel az immunitás a fejben kezdődik, az sem közömbös, hogy a Yucca a jobb és a bal agyfélteke uralma, dominanciája áll fenn, ez túlzott racionalizmust, elvont értelmi beállítódást jelent az érzelmek elfojtásával. A jobb agyfélteke a „művészagy”, az érzelem, a képzelet letéteményese, a bal agyfélteke a „tudósagy”, az elvont gondolkodás fészke.

A Yucca javítja a gondolkodást, a koncentrálóképességet, az érzékelést (a ginszenghez hasonlóan), általában a szellemi működést. A jó immunitás a májműködésnek is függvénye. Egy olasz tanulmány szerint a szaponinok (ismeretlen mechanizmus útján) az idült, toxikus májbetegségeket gyógyítják, még működő sejtek méregtelenítő képességét fokozzák, a májműködést általában javítják.
A néhány héten át tartó Yucca-kúra valósággal megfiatalítja a szervezetet. Javítja a testi-lelki egyensúlyt, jó közérzetet biztosít és mivel fokozza az ellenálló képességet, nagyobb védettséget ad a betegségekkel szemben. Csökkenti a vér koleszterinszintjét és stresszoldó hatású.

Figyelem!

Yucca-kúra idején igen fontos a bőséges folyadékbevitel, ezért 1-2 nagy pohárnyi vízzel vegyük be a kapszulákat. Próbáljuk elérni a napi 2-3 liternyi folyadék fogyasztását
A Yucca-kúra kezdetekor előfordulhat bőséges vizeletürítés, hasmenés, vércukor- és káliumszint-csökkenés. Ez az anyagcsere-gyorsító, méregtelenítő hatás következménye.
Gyermekek 10 éves kor alatt csak orvosi javaslatra fogyaszthatják.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455