vörös_afonya

Vörös áfonya

A vörös áfonya proantocianidin vegyületeket tartalmaz, amelyek baktériumölő hatásúak. Ezért akadályozza bizonyos baktériumok, így az E. coli, megtelepedését, megelőzve és gátolva a fájdalmas húgyúti betegségek kialakulását.

Kategória: Címke:

Termékleírás

Vörös áfonya

(Vaccinium vitis-idaea)

Rokon fajok:

  • Fekete áfonya (Vaccinium myrtillus)
  • Tőzegáfonya (Vaccinium oxycoccus)
  • Amerikai tőzegáfonya (Vaccinium macrocarpon)

A vörös áfonya egyrészt kiváló tápanyag- és ásványi anyag (Ca, Mg, K) valamint C-, B-, A-vitaminforrás, másrészt számos betegség megelőzésében, leküzdésében hasznos.
A flavonoid-tartalmának köszönhetően csökkenti a szívinfarktus kialakulásának veszélyét. A húgyúti fertőzések megelőzésére is használható, mivel megakadályozza az ún. Escherichia coli baktérium megtelepedését.
Sőt, a fogínygyulladást okozó baktériumok ellen is védelmet nyújthat. Antioxidáns-tartalma révén pedig csökkentheti a rákos daganatok kialakulásának veszélyét, azáltal, hogy megakadályozza a szabad gyökök képződését. Emiatt a szervezet ellenálló-képességét is növeli. Nagyon sok antioxidáns fenolt tartalmaz. Összehasonlítva például a többi magas fenol-tartalmú gyümölccsel, a fekete áfonyánál kétszer több, a körténél, szőlőnél 15-20%-kal több fenolt tartalmaz.

A vörös áfonya proantocianidin vegyületeket tartalmaz, amelyek baktériumölő hatásúak. Ezért akadályozza bizonyos baktériumok, így az E. coli, megtelepedését, megelőzve és gátolva a fájdalmas húgyúti betegségek kialakulását.
A baktériumölő hatás és a magas C-vitamin tartalom együttesen fejti ki hatását a fogíny megbetegedések ellen. Kutatások bizonyítják, hogy a vörös áfonya festékanyagai védik a szervezetet a káros oxidációs folyamatoktól: gátolhatják a sejtöregedést és segíthetnek a rák illetve szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

A vörös áfonya alkalmazási területei

•    Gyakori húgyúti fertőzésben szenvedőknek vagy arra különösen fogékonyaknak (cukorbetegeknek, rendszeresen úszóknak, vesebetegeknek, stb).
•    Vesekőképződésre hajlamosaknak.
•    Akiknek vesehomokjuk van.
•    Akiknek vizeletpangás áll fenn, pl. prosztata megnagyobbodáskor, hegesedés vagy daganat miatti vizelet elfolyási akadályoknál.
•    Érbetegségekre való hajlam esetében (magas vércukor, zsíranyagcsere zavarok, elhízás) vagy már kialakult érelmeszesedés súlyosbodásának csökkentésére.
•    Magas vérnyomás esetén.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455