Vitamin Station Lutein kapszula 30 db

Az egészséges szem vitaminja kuteinnnel, zeaxantinnal és áfonyával.

Leírás

Vitamin Station Lutein kapszula

Kiszerelés: 30 db

A lutein a szemünk fényéért felelős, pontosabban a retinán található sárgafolt működését segíti oly módon, hogy a nagy energiájú kék fényt 90%-ban kiszűri a látható fény spektrumából, csökkentve ezáltal a makuladegeneráció kialakulásának kockázatát.

A macula lutea (sárgafolt) a retina (ideghártya) középső részét elfoglaló kisméretű kb. 6mm átmérőjű terület, mely az éleslátás helye. A sárgafoltban találhatók a legsűrűbben a látóideg-végződések, feladatuk az éles látás létrehozása.

A makuladegeneráció kimondottan időskori betegség, mely kb. 10-20 év alatt alakul ki, vagyis már fiatalon érdemes elkezdeni a megelőzést. A degeneráció elfajulásra utal, de ennél a betegségnél az ideghártya sejtjeinek pusztulásáról van szó. A kezdeti tünetei lehetnek az olvasóképesség és arcfelismerés romlása, az addig egyenesnek látott vonalak görbülése. Az idős kori látásromlás, és a szürkehályog kialakulása gyakran összefüggésbe hozható a lutein-hiánnyal.

Összegezve a lutein segítheti szeme védelmét a fény káros hatásaival szemben, így hozzájárulhat a szem egészségének fenntartásához.

Adagolás

Naponta 1 kapszula.

Összetétel

Hatóanyag/kapszula Mennyiség NRV % * Hatóanyag forrása
Lutein 6 mg ** bársonyvirág (Tagetes erecta)
Zeaxanthin 0,5 mg ** kukorica
C-vitamin 50 mg 62.5% citrus
Áfonya kivonat 25 mg ** fekete áfonya (Vaccinium myrtillus)

OÉTI reg. szám: 14926/2014

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455