Vitamin Station CoQ10 Forte kapszula 100 db

Magas hatóanyag-tartalmú Q10 kapszula

 

Az általános fizikai állóképességünk javításához és a szervezet fokozott szellemi és fizikai igénybevételéhez szükséges energiát biztosíthatjuk Q10 szedésével. 

 

Leírás

Vitamin Station CoQ10 Forte kapszula

Kiszerelés: 100 db

A Q10 fogyasztása mely esetekben ajánlható

– 30 éves kor felett

– Fokozott szellemi és fizikai megterhelés esetén.

– Sportolóknak.

– Stresszes életmódot folytatóknak.

– Dohányosoknak.

– Hiányosan táplálkozóknak.

– Fáradékonyság esetén.

A Q10 fontos szerepet játszik szervezetünk energia-ellátó folyamataiban. Testünk legkisebb alkotóelemei a sejtek. A sejten belüli biokémiai folyamatokat a sejt-szervecskék végzik. Az energia-termelést a mitokondrium irányítja. A sejten belüli számukat az energia-igény határozza meg: pl. ha rendszeresen sokat sportolunk, több mitokondriumunk lesz.

Az elfogyasztott tápanyagból itt képződik az ATP -adenozin trifoszfát-, ami gyakorlatilag az energia egysége. Ez az energia szükséges létezésünkhöz, működésünkhöz, de sejtjeink életfolyamataihoz is. Így tudnak megfelelő módon szaporodni, regenerálódni, de a szívizom is ebből képes ellátni fáradtságos munkáját.

Mi a szerepe ebben a Co Q10-nek?

A tápanyagok nem tudnak átjutni ezen a falon, csak egy különleges szállító-enzimcsoport segítségével. Ezekhez az enzimekhez – melyek a sejtjeink fehérje-előállító részlegében képződnek – kapcsolódik a Q10. Így már könnyedén megy a tápanyag-szállítás.

Az életkor előrehaladtával a Q10 termelés és a táplálékbevitel csökkenése miatt a sejteken belüli szintje olyan mértékig lecsökkenhet, hogy az nagyfokú fáradékonysághoz is vezethet, ilyenkor érdemes kiegészíteni táplálékunkat Co Q10-el. Akkor is hiány keletkezhet, ha valaki rendszeresen és sokat sportol, mert a kimerítő mozgással leapaszthatja a Q10 tartalékát. Ezért a Co Q10 pótlás sportolóknak is ajánlott.

Ha a szívizom nem jut elegendő Q10-hez képtelen nehéz munkáját ellátni, ekkor keletkezhetnek a különböző szívmegbetegedések. Q10 rendszeres szedésével megakadályozható az érelmeszesedés és csökkenthető a magas vérnyomás is.

A Q10 kiváló hatása megfigyelhető a fogíny betegségeknél is, mint például a fogínysorvadás.

Adagolás

Naponta 1 kapszula. Reggel étkezés előtt közvetlen, bő folyadékkal bevéve.

Összetétel

Q10 koenzim 100 mg

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455