Vitamin Station BioFlavone-C tabletta 100 db

A flavonoidok elősegítik a hajszálerek rugalmasságát, gátolják áteresztésüket és a vérrögképződést, mérséklik a kapilláris szivárgást (ödéma) és javítják a vérkeringést. C-vitaminnal kiegészítve csökkentik az allergia kellemetlen tüneteit, így a pollenszezon eldugult orrok, és viszkető szemek nélkül vészelhető át.

Leírás

Vitamin Station BioFlavone-C tabletta

Kiszerelés: 100 db

A Vitamin Station BioFlavone-C tabletta a C-vitamin és a flavonoidok komplexumát kínálja. Szinergikus hatásuk révén hozzájárulnak az immunrendszer hatékonyabb működéséhez.

A flavonoidok sokféle kedvező tulajdonságaik miatt a legnépszerűbb növényi antioxidánsok közé tartoznak. Ezek olyan színes vegyületek, melyek sok gyümölcsben és zöldségben megtalálhatók. Fontos szerepet töltenek be a C-vitamin szintézisben.
Legismertebb közülük a quercetin, a rutin és a heszperidin.

Az Egyesült Államok Rákellenes szervezete átfogó kutatást végzett a növényi táplálékok rákmegelőző hatásáról. E szerint a leghatékonyabbnak a fokhagyma, szója, káposzta, gyömbér, vöröshagyma, citrusfélék, keresztesvirágúak (brokkoli, kelbimbó, karfiol) és a barnarizs bizonyultak. Ezt a tulajdonságot magas flavonoid tartalmuknak köszönhetik.

Kevesen tudják, hogy a C-vitaminon kívül a flavonoidokat is Szent-Györgyi Albertnek köszönhetjük. Mint a legtöbb nagyszerű felfedezés, ez is a véletlen műve volt. Szent-Györgyi először szennyező-anyagnak gondolta a flavonoidokat, majd egy kísérlet során rájött nélkülözhetetlen szerepükre, illetve, hogy a C-vitamin is csak flavonoid jelenlétében tud megfelelően hasznosulni.

A C-vitamin szervezetünk legtöbb életfolyamatában nélkülözhetetlen szerepet játszik. Tavasszal növekszik C-vitamin igényünk, a hozzáférhető növényi táplálékokban viszont ez egyre csökken; a téli tárolás, illetve a hosszú utaztatás végett.
Hiánya különböző tünetekben mutatkozhat meg, pl. fogékonyság a fertőző betegségekre, izomerő csökkenése, szénhidrát-éhség, magas koleszterinszint, fogínyvérzés.

A C-vitamin és a flavonoidok a természetben is egymás hatását erősítve, de sérülékeny formában találhatóak. Ezzel szemben a Vitamin Station BioFlavone-C tabletta stabil, könnyen hozzáférhető megoldást kínál.

Adagolás

Naponta 1 tabletta.

Összetétel

C-vitamin (aszkorbinsav) 55 mg

Citrus bioflavonoid complex 100 mg

Csipkebogyó 100 mg

Quercetin 25 mg

Rutin 10 mg

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455