Vitálvár Astaxanthin kapszula 60 db

Az asztaxantin az egyik legerősebb antioxidáns, mely javíthatja a memóriát és a kognitív funkciókat, a látást, a szív-és érrendszer egészségét és az immunitást.

Leírás

Vitálvár Astaxanthin kapszula

Kiszerelés: 60 db

A természet egyik legerősebb antioxidánsa, valójában egy alga fajtában (Haematococcus Pluvialis) jelen lévő vöröses anyag (karotinoid), amit tengeri élőlények, mint pl. a lazac és a krill, de a flamingó is előszeretettel fogyaszt. Mindkét állatfajnak élénk rózsaszín színe van, amelyet az Astaxanthinnak köszönhetnek, és innen a kapszula pirosas színezete is.

Az Astaxanthin főbb alkalmazási területei

– az egyik legerősebb természetes antioxidáns

– a szív- és érrendszer egészséges működésének fenntartása

– az állóképességet és a koncentráció növelése

– stresszoldás / alvásproblémák

– a szem érzékenységét csökkentheti, lassíthatja a szem kifáradását

– az emésztőrendszer és az idegrendszer kiegyensúlyozott működését támogathatja

Miért érdemes a sportolóknak Astaxanthint fogyasztani?

Érdemes rendszeresen Astaxanthin tartalmú ételeket fogyasztani, hogy hozzájáruljunk állóképességünk, sportteljesítményünk növeléséhez.

Az astaxanthin állóképességre gyakorolt hatását számos klinikai tanulmány vizsgálta már, mint például Malmsten és Lignell 2008-as, 40 fő részvételével készült kettős vak kísérlete. A kutatásban a kísérleti csoport tagjai napi 4 mg Astaxanthint szedtek 6 hónapon keresztül. A hatást az izmok állóképességére súlyokkal végezett guggolás gyakorlatok maximális számával mérték. A Carotenoid Science-ben megjelent tanulmány szerint a kísérlet során az Astaxanthint szedő csoport és a placebót szedő csoport tagjainak állóképessége között jelentős különbség mutatkozott.

Sikeres harc az oxidatív stresszel szemben

Mindennapjaink során számos káros környezeti hatás ér minket, az így képződő szabad gyökökkel pedig szervezetünk nem mindig tudja felvenni a harcot. A szabadgyökök okozta oxidatív stressz elleni harcban antioxidánsokra van szükségünk. Ezeknek két fajtát különböztethetünk meg: a vízben oldódó antioxidánsokat (ilyen például a C-vitamin) és a zsírban oldódóakat (erre példa az A, az E vitamin vagy a béta-karotin). Fontos, hogy a test mindkét típushoz hozzájusson.

Gyakran z Astaxanthint a karotinoid királyának is nevezik. Különlegessége abban rejlik, hogy más antioxidánsokhoz képest erősebb védelmet biztosít, ha a szabadgyökök hatástalanítását vizsgáljuk.

Az Astaxanthin antioxidáns hatása akár:

500x hatékonyabb az E-vitaminnál

800x erősebb a Q10-nél

6000x hatásosabb a C-vitaminnál.

Adagolás

Fél órával a főétkezések előtt naponta 2×1 tablettát bő vízzel lenyelni.

Összetétel

Napraforgó olaj, zselésítő anyag: zselatin, Lutein, Cantaxanthin, nedvesítő szer: glicerin, emulgálószer: Glicerin-monosztearát, csomósodásgátló: kolloid-szilicium, Haematococcus mikroalga kivonat, E-vitamin és C-vitamin, színezék: vas-oxid.

Hatóanyag-tartalom / napi adag / 2 kapszula

Napraforgó olaj 474 mg

Micro alga extract (Haematococcus pluvialis) / AstaReal A1010 156 mg/8 mg

C-vitamin 132 mg

Természetes E-vitamin / d-alpha tokoferol 30 mg/20 mg

Lutein 0,032 mg

Cantaxanthin 0,032 mg

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455