Vitalux Plus kapszula 28 db

Vitalux Plus kapszula szedése elsősorban egyoldalú, elégtelen táplálkozás, szigorú fogyókúra vagy megnövekedett szükséget: pl. dohányzás esetén javasolt.

Leírás

Vitalux Plus kapszula

Kiszerelés: 28 db

A karotinoidok közé tartozó lutein és zeataxantin retina központi területén, az ún. macul luteában (sárga foltban) találhatók, mely terület az éles látás fenntartásáért felel. Ennek a területnek a kor előrehaladtával nagyobb valószínűséggel előforduló degenerációja akár vaksághoz is vezethet, mely főként a 65 évnél idősebbeknél jelentkezhet.

A karotiniodok potenciális szerepét a macula degeneráció kockázatának csökkentésében több vizsgálat tanulmányozta. Kimutatták, hogy a fokozott karotinbevitel 43%-kal csökkentette a macula degenerációjának kockázatát az alacsony karotinbevitelű kontrollcsoporthoz képest. Ez a kockázatcsökkentő hatás a 2 specifikus kartinoid (lutein és zeataxantin) fokozott bevitele esetén 60%-os volt.

Megfelelő lutein-, zeataxantin-, C- és E-vitamin bevitel a vizsgálatok szerint csökkentheti a szürkehályog kockázatát, melynek kialakulásában valószínűsíthető a káros oxidatiív folyamatok szerepe.

Adagolás

Naponta 1 kapszula.

Összetétel

C-vitamin 60 mg
Niacin 10 mg
E-vitamin 30 mg
Cink 10 mg
Réz 250 mcg
Lutein 10 mg

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455