VitaKing Sea Kelp tengeri alga tabletta 90 db

Kelp tengeri algából készült tabletta, mely tartalmazza a tengerekben jelen lévő több, mint 50 nyomelemet, ami talán a legkiegyensúlyozottabb nyomelem forrás a világon.

Leírás

VitaKing Sea Kelp tengeri alga tabletta

Kiszerelés: 90 db

A jód a pajzsmirigy-hormonok egyik alkotója és a káros környezeti radioaktív sugárzások kivédésében is szerepe van. Megfelelő jódellátottság esetén a szervezet a radioaktív jódot nem engedi felszívódni és beépülni.

A jód nélkülözhetetlen a pajzsmirigyhormonok termeléséhez, az anyagcsere szabályozásához, továbbá az idegrendszer működéséhez.

Jód hiányában az anyagcsere lelassul, depresszió léphet fel, várandós anyáknál a magzat elhalása, spontán abortusz, magzatfejlődési rendellenességek jelentkezhetnek. A jód hiányának általános tünete a golyva, a pajzsmirigy megnagyobbodása.

A jód fokozott bevitele emelkedett pajzsmirigyműködést eredményez, toxikus tünetekkel együtt.
Magyarország számos területe eredendően jódhiányos. Ennek eredményeként a pajzsmirigybetegségek az átlagosnál gyakrabban fordulnak elő hazánkban. A jódot különösen Magyarországon nehéz túladagolni, de azért nem lehetetlen. Ilyenkor fejfájás, pattanások és bőrkiütések jelentkezhetnek. Jódtúladagolás a szükséges napi mennyiség 5-20-szoros bevitele esetén alakulhat ki.

Adagolás

Naponta 1 tabletta, étkezés közben.

Összetétel

Jód 150 mcg

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455