VitaKing Ginkgo Biloba 60 mg tabletta 90 db

A gingko kivonata keringés- és légzésfokozó, így elősegíti az agy, a szív és a végtagok vérellátását, anyagcseréjüket, ezáltal a teljesítményüket. Hatására később jelentkezik a fáradtságérzés.

Leírás

VitaKing Ginkgo Biloba 60 mg tabletta

Kiszerelés: 90 db

A gingko kiváló antioxidáns hatással bír. Javítja az agyi vérellátást, így jótékonyan hat a szellemi teljesítőképességre és a koncentráló készségre. Előszeretettel használják az öregkori elbutulás (demencia) ellen is.

A Ginkgoaceae családjába tartozó gingko biloba levelét több ezer év óta használják gyógynövényként. Lombhullató, kétlaki fa, egyszikű, a Föld leghosszabb életű fái közé tartozik.

A ginkgolevelek flavonoidokat és terpenoidokat tartalmaznak. A fő flavonoid összetevő a kvercetin és a kempferol. A terpenoidokat a ginkgolidok (diterpén laktonok) és a bilobalidok (szeszkviterpén) képviselik. A levélben található még ginkgolsav is, amelynek allergizáló és toxikus hatásai is lehetnek, ezért nem ajánlott teát főzni belőle. A ginkgolsavat a levélből készült kivonat már nem tartalmazza.

A gingko bilobát szédülés, fülzúgás, illetve hallásgyengülés esetén alkalmazzák.

A gingko levelei jótékonyan hatnak a visszértágulatra, az aranyérre és a lábfekélyre. A vizsgálatok kimutatták, hogy a gingko a flavonoidok hatása miatt jó értágító, így biztosítják a bőr és az izmok jó vérellátását és fokozzák az anyagcserét.

A flavonoidok növelik az immunrendszer hatékonyságát, védekezőképességét a fertőzésekkel és a különböző betegségekkel szemben. A terpének gátolják az erekben a vérrögök, trombózis kialakulását.
A gingko biloba véralvadásgátló vegyületekkel (mint például acetilsalicilsav és warfarin) való adagolását kerülni kell!

Adagolás

Naponta 1 tabletta.

Összetétel

Ginkgo Biloba (páfrányfenyő) levél kivonat 60 mg

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455