Vitaking Cholenat tabletta 60 db

A Vitaking Cholenat tabletta articsókát, fermentált vörös rizs kivonatot és citrus flavonoidokat tartalmaz.

Az articsóka hozzájárul a normál vérzsír szinthez és támogatja a vér normál koleszterinszintjét.

Leírás

Vitaking Cholenat tabletta

Kiszerelés: 60 db

Az articsóka eredetileg Észak Afrikában őshonos zöldség és gyógynövény. Igazi ínyencség, már a görögök és a rómaiak is termesztették, de napjainkban egyre kedveltebb az európai konyhában. Bár az ókorban eredetileg étkezési célra használták, találhatóak a gyógyhatására utaló említések is.

Fő hatóanyaga a cinarin, mely flavonoidokban gazdag. Májvédő hatása régóta ismert, enyhítheti a méreganyagok okozta májrendellenességeket, elősegíti a májsejtek regenerálódását.

Fermentált vörös rizs kivonat

A vörös rizst a Távol-Keleten évszázadok óta fogyasztják, Japánban, Kínában de nem csak élelmiszerként használják, hanem a népi gyógyászatban is előszeretettel alkalmazzák.
Sőt napjainkban a nyugati országokban is kezd elterjedni a természetgyógyászok körében. Ám nem a maga a rizs az érdekes, hanem az az élesztőgomba, ami a vörös rizsen élősködik.
A színét a Monascus purpureus élesztőgombának köszönheti. Tehát a rizs eredetileg fehér, a Monascus purpureus nevű élesztőgomba fermentálja, és így lesz vörös. A Távol-Keleten és Kínában már régóta népszerű a vörös rizs és már az ősi kínai gyógyszerkönyvekben is szerepel.

Flavonoidok

A flavonoid vegyületek vagy ahogy néha nevezik a bioflavonoidok – állnak a zöldségek és a gyümölcsök karakterisztikus íze és illata mögött. Miattuk különbözik a spenót íze és illata a narancsétól, miattuk piros a paprika és kék az áfonya. De a flavonoidok sokkal többet is jelentenek mint a gyümölcsök színe és zamata.

Napi ajánlott mennyiség

1 tabletta ebéd előtt és 1 tabletta vacsora előtt, bőséges folyadékkal.

Összetétel

Hatóanyag-tartalom / 2 tabletta

Articsóka kivonat 600 mg

Fermentált vörös rizs kivonat 200 mg

– ebből: Monacolin K 3 mg

Citrus flavonoid 160 mg

– ebből: Heszperidin (60%) 96 mg

Figyelem!

Terheseknek, szoptatós anyáknak és 18 éven alattiaknak tilos a fogyasztása. a vörös rizs élesztőt nem szabad sztatinokkal, antimikrobális szerekkel cyclosporinnal és grapefruitlével együtt fogyasztani. Magas vérnyomás és és májbetegség esetén kerülni kell a vörösrizs élesztő fogyasztását. Articsóka tartalma miatt epeköves és epekő képződésre hajlamos egyéneknek nem javasolt.

OGYÉI szám: 18415/2017.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455