Virágzó teák

A virágzó tea különböző virágok szirmaiból és minőségi tealevelekből összekötött kézműves teakülönlegesség.

Kategória: Címke:

Leírás

Virágzó teák

Virágzó teák alapja a fehér ill. a zöld tea, különböző virágok szirmaival kombinálva. A teagolyókat kézzel sodorják, főzetük kellemesen frissítő virágos ízélményt és szemet gyönyörködtető látványt nyújt.

A virágzó teák kultúrája az elmúlt 20 évben indult el Kínából Indiából és Srí Lankáról. Minden egyes teát válogatott tealevelekből formálnak és kötnek virágbimbó formába. A teagumókat kora tavasszal gyűjtik össze mielőtt kinyílnának majd az aprólékosan válogatott leveleket kötözik össze. Ezeket a művészi pontossággal elkészített teavirágokat órákig áztatják jázmin esszenciában ettől lesz ízük még kellemesebb. Ennek az alapos előkészítő munkának köszönhető hogy a forró vízbe rakott tea gumóból kinyílva egy fantasztikus tavaszi virágcsokor látványa tárul elénk saját teás csészénkben.

A virágzó tea elkészítése

Elkészítésekor nagyon fontos, hogy megfelelően forró legyen a víz. Ha nem megfelelő a víz hőmérséklete, akkor a tealevelek lassabban nyílnak szét. A gumó teleszívja magát vízzel ezután a kancsó aljára süllyed, előfordul hogy újra feljön a felszínre, de végül lemerül a kancsó aljára és kibontakozik egy tealevelekből és különböző szárított növényekből álló virágkompozíció.

Ha kinyílt virágot szeretnénk megőrizni helyezzük egy hideg vízzel töltött  üveg pohárba vagy vázába, így akár még több héten át is gyönyörködhetünk benne.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455