Viniseera Szőlőmag mikroőrlemény 250 g

A Viniseera Szőlőmag mikroőrlemény – rezveratrol tartalma révén – pozitív élettani hatású a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében.

Leírás

Viniseera Szőlőmag mikroőrlemény

Kiszerelés: 250 g

A szőlőmagban található polifenolos alkotórészek elősegíthetik a sejtek védelmét a szabadgyökök okozta károsító hatásokkal szemben. A szőlőmag mikroőrleményben koncentráltabban található meg minden antioxidáns vegyület, ami a szőlőben, vörös borban is jelen van. Közel 2000 féle antioxidánst, polifenolt tartalmaz. Legismertebb összetevői: rutin, kaempferol, kvercetin, rezveratrol, katechin, epicatechin, antocianidok, P1-, P2-, B1-, B2-, B3-vitaminok.
A mikroőrlési eljárásnak köszönhetően egy szőlőmag felülete kiterítve kb. fél m² lenne. A nagy felület teszi lehetővé, hogy a benne levő polifenolok közel 100 %-ban felszívódnak szervezetünkben.

Először Nobel-díjas tudósunk, Dr. Szentgyörgyi Albert írta le még 1936-ban a szőlőmag emberi szervezetre kifejtett kedvező hatását. Ő mondta ki azt is először, hogy a szőlőmag tartalmazza valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst.

Az egyik legnagyobb felfedezés volt az előző két évtizedben, amikor a Kentucky Egyetemen egy szőlőmagból készített kivonat következtében, laboratóriumi körülmények között a leukémiás sejtek elkezdték önmagukat elpusztítani. A további kutatási tapasztalatok kimutatták, hogy a szőlőmag kivonat “bevetése” utáni 24 órán belül, a rákos sejtek 76 %-a elpusztult.

Jóllehet a szőlőmag kivonat rengeteg laboratóriumi sejttenyészeten, többek között mell, bőr, tüdő, vastagbél, gyomor és prosztata daganatok esetében is bizonyította aktivitását, a jelenség pontos okait a kutatók még nem tudták megállapítani.

A szőlőmag kivonat antioxidáns hatású összetevői a polifenolok, a szervezetben végbemenő káros oxidatív folyamatok gátlásához járulnak hozzá. A környezetünkből érkező káros ingerek és anyagok, mint a szennyezett víz és levegő, a tartósítószerek, a stressz vagy a pollen, a szervezetben szabadgyököket termel, melyek az egészséges sejteket károsítják. A szőlőmag kivonata az E-vitaminnál 20-szor erősebbnek bizonyult, amikor a vas és az oxidatív szennyezések semlegesítését tesztelték. A szőlőmagban lévő polifenolos komponensek a sejtek védelmét a szabadgyökök által előidézett károsító hatásokkal szemben megvédik.

A Viniseera Szőlőmag mikroőrlemény – rezveratrol tartalma révén – pozitív élettani hatású a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében.

Vizsgálatok igazolják, hogy a resveratrol valóban csökkentheti az ischemiás szívbetegség (pl. a szívinfraktus) következményeit, ill. előfordulási gyakoriságát, és az artériák merevedését és meszesedését is. Továbbá gyulladásgátló, csökkentheti az inzulin rezisztenciát, növeli az oxidatív stresszel szembeni ellenálló-képességet, fungicid, azaz gombaölő hatású.

Adagolás

Naponta 3-5 g, azaz 1 adagolókanál. Meleg teába, joghurtba keverve, 3-5%-ban lisztet helyettesítve süteménybe, kenyérbe sütve, kozmetikai pakolásba keverve.

A Viniseera szőlőmag mikroőrlemény átlagos összpolifenol tartalma:

3000 mg / 100 g

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455