Tejoltógalaj

A tejoltógalaj tea legfontosabb szerepe a mirigyrendszer védelmében van. A pajzsmirigy megbetegedések területén rendkívül nagy segítség.

Tisztítja a májat a vesét a lépet és a hasnyálmirigyet. Hatékonyan alkalmazható májgyulladás, gyomor nyálkahártya gyulladás, vesegyulladás és epilepszia esetén is.

Leírás

Tejoltógalaj

Galium verum

A tejoltó galaj népies nevei: szent Antal, szent Iván, szent János virága, kásafű, tejzsugorítófű, tejoltó szent Iván seprűje.

A tejoltógalaj kivonat kapszula formájában is kapható!

A pajzsmirigy megnagyobbodásakor (struma) friss galajból készült teával kell gargarizálni és a teát is inni. A használt teafűvel éjszakára tegyünk pakolást a beteg nyakára. A pajzsmirigy működésének szabályozására napi 2 csésze teát fogyasszunk, lehetőleg éhgyomorra.

Maria Treben szerint a száj és a nyelv rákos megbetegedéseit is gyógyítja. Súlyos betegségek esetén mindig friss növényből készült teát alkalmazzunk.

A népi gyógyászat a méhükkel szenvedő nőknek is ajánlja ezt a gyógynövényt, de a szülő nők is segítségül hívták erejét a szülés megkönnyítésére.

A tejoltó galaj a vesére is kiváló hatással van. Mind a vesegyulladás, mind a vesekő képződés esetén fogyasszunk napi 2 csésze teát. Szabó György a bükki füves ember tejoltó galaj és porcsinfű egyenlő arányú keverékéből készült napi egy csésze tea fogyasztását ajánlja ilyen esetben.

A növényből készült pakolást külsőleg nehezen gyógyuló sebeknél alkalmazzuk.

Tejoltógalaj tea

Két evőkanál tejoltógalajt leforrázunk 2 dl vízzel, 10 percig állni hagyjuk, szűrjük. Fogyasztása naponta háromszor javasolt.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455