tearozsa_szirom

Tearózsa szirom

Belsőleg köszvény és a reuma ellenes teákban, de hangulatjavításra, stresszoldásra, depresszió ellen és az idegek megerősítésére is adják.

Afrodiziákum.

Termékleírás

Tearózsa szirom

(Rosae centifoliae flos)

A tearózsát fenséges illata miatt olajként, oldatként vagy potpurriként is használhatjuk egyszerű illatosításra.

Kellemes harmonikus íze miatt lekvárok, italok és főzetek kiváló ízesítője. Távoli kultúrák egyaránt az ember lelkét frissé, fiatallá és boldoggá tevő elixírnek tartják.

Egy igazán jó és finom frissítő teából a rózsa ma sem hiányozhat. A fáradt bőr és szemek frissítésére, a seb gyógyulás gyorsítására, de cellulitisz ellen is használják külsőleg főzetét.

Mivel a szív, gyomor, máj és méh tónusjavítója, ezért keleten a szülés után itatják a kismamákkal, hogy a belső szervek mielőbb vissza tudják nyerni eredeti helyzetüket és rugalmasságukat.

Jó összehúzóként fogíny sorvadására, ínygyulladásra és afták ellen öblögetőként is használják.

Teáját isszák a mirigyrendszer általános kiegyensúlyozójaként, pl. klimaxra és általában a nőgyógyászati problémákra is.

Rózsavíz

Rózsavízhez két csésze nagyon illatos friss rózsaszirmot forrázzunk le egy liter forró vízzel és álljon két napig, utána zárjuk üvegbe.

Tea

Teaként 2 evőkanál száraz rózsaszirmot egy liter vízzel forrázunk le 10 percre. Szűrés után kis mézzel egész nap iszogassuk.

 

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455