Szúrós gyöngyajak

A szúrós gyöngyajak gyógytea elsősorban idegesség okozta szívtáji fájdalom, gyors szívverés, magas vérnyomás és alvászavarok ellen hatékony.

Leírás

Szúrós gyöngyajak

Leonurus cardiaca

Népies nevei: erősítőfű, szíverősítőfű, szívfű, torokgyíkfű, oroszlánfark.

A szúrós gyöngyajak őshazája Ázsia. Európában csak a középkorban terjedt el, ahol elsősorban kolostorkertekben termesztették a szerzetesek.

A szúrós gyöngyajak legfontosabb hatóanyagai a diterpének, a flavonoidok, a cseranyagok, az A-vitamin, az illóolaj és az iridoid glikozidok.

Gyógyításra a növény virágos hajtása használható, amely olyan alkaloidot tartalmaz, amelynek egyrészt simaizom-lazító, másrészt értágító hatása van. Éppen ezért a szúrós gyöngyajakot szíverősítőként alkalmazzuk, pl. ideges eredetű szívpanaszokra.

Kiváló idegerősítő, nyugtató és közérzetjavító, jól bevált depresszió, alvászavarok, vegetatív neurózis, pajzsmirigy túltengés ellen.

Idegfeszültséggel, szorongással járó heves szívdobogás és szívritmuszavarok enyhítésére a legjobb háziszer. Élénkíti a szívműködést, csökkenti a vér zsírtartalmát és a vérnyomást.

Izomerősítő, izomlazító és görcsoldó hatása miatt – hosszan tartó kezeléssel – jól alkalmazható izomgyengeség, izomsorvadás, bénulás, kezdődő Parkinson-kór és epilepszia ellen.

Minden idegi eredetű gyomor- és bélbetegség, krónikus meteorizmus hatékony gyógyszere.

Májfertőzésen átesett betegeknek érdemes kipróbálni májregeneráló hatását.

A légzőközpontra gyakorolt hatása jól érvényesül tüdőasztma, tüdőtágulás esetén.

Csökkenti a menstruációs görcsöket és a klimaxos panaszokat, szülés után segíti a méhizomzat összehúzódását, megnyugtatja a feszült kismamákat. Rendszeres gyöngyajakfogyasztással a kezdődő prosztatapanaszok is csökkenthetők.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455