Szúrós csodabogyó

A szúrós csodabogyó a gyógyászatban elsősorban a vénás keringés okozta kellemetlen tünetek enyhítésére és megszüntetésére alkalmas.

Leírás

Szúrós csodabogyó

Ruscus aculeatus

A gyógynövény népies elnevezései: spárgatövis, egértövis, vadpuszpáng.

A mediterrán vidékről származó örökzöld félcserje föld alatti részét (gyökerét és gyökértörzsét) gyomor-bélrendszeri problémák enyhítésére, csonttörések esetén, valamint vizelethajtóként használták a népi gyógyászatban. A csodabogyó fiatal föld alatti hajtásait zöldségként fogyasztották.

Krónikus vénaelégtelenség kiváló gyógyítója. Ez a betegség gyakran jár kellemetlen és elviselhetetlen fájdalmakkal, lábszárgörccsel, duzzadással és viszketéssel. A szúrós csodabogyó gyógynövény ezeket a szimptómákat képes enyhíteni, megszüntetni.

A szúrós csodabogyó gyökértörzséből készült kivonat növeli a vénák tónusát. A csodabogyó kivonat ér- és nyirokér összehúzó hatással is rendelkezik. A növény ödémacsökkentő, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatását több vizsgálat is megerősítette.

A kivonat krónikus vénás elégtelenség és aranyér okozta panaszok enyhítésére valamint kiegészítő kezelésére alkalmazható.

Használható belsőleg és külsőleg egyaránt a nehézláb-érzés, ödéma, éjszakai lábikragörcs és fájdalom csillapítására. Kombinálható más érfalvédő és gyulladáscsökkentő növényekkel és anyagokkal is.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455