Swanson Wild Yam kapszula 100 db

Wild Yam gyökér por + Wild Yam gyökér kivonattal!

A Swanson Wild Yam kapszula (jamgyökér, mexikói vadgyökér, Dioscorea villosa) mellékhatás nélkül természetes diosgeninnel támogatja a hormonműködést, hölgyeknél harmonizálja a periodikus hormonváltozást.

Leírás

Swanson Wild Yam kapszula

Kiszerelés: 100 db

A Swanson Wild Yam kapszula diosgenin tartalma szabályozhatja a női nemi hormonok, az ösztrogén és a progeszteron szintjét.

A hagyományos gyógyászatban már régóta ismerik hatását és használják többek között a ciklusszabályozás, PMS, terméketlenség és csontritkulás kezelésében is.

A Wild Yam gyökér gyulladáscsökkentő hatású és ellazítja az izmokat. Csökkenti a triglicerid-, ill. növeli a HDL koleszterinszintet.

Japán kutatók fedeztek fel néhány mexikói yam gyökér fajban glükozid szaponinokat. Ezekből szteroid szaponinokat lehet kivonni, elsősorban diosgenint ez a hatóanyag nagyon hasonlít a természetes női progeszteronhoz. Ezek a kivonatok aztán progeszteronná alakulnak, mely a kortizontermelődés egyik közbülső eleme.

A Wild Yam gyökérben fellelt diosgeninből származó természetes progeszteron érezhetően csökkenti a klimaxos panaszokat és igen hatásos a lassú csontritkulás ellen folytatott küzdelemben, ugyanis a yam gyökér csontsűrítő hatása igen nagy.

Hölgyeknél harmonizálja a periodikus hormonváltozást. A természetes progeszteron jó hatású a női termékenységre.

Segítségével kezelhetők a menstruációs panaszok, a PMS (premenstruációs szindróma).

Napjainkban a sportolók a mexikói yam gyökeret gyulladáscsökkentésre és a fáradtság enyhítésére használják. A sportolók körében népszerűsége abban rejlik, hogy a növény hatóanyaga közvetlenül befolyásolja az anabolikus folyamatokat, elősegíti az izomanyag növekedését, a magasabb teljesítményt és rövidíti a megújulási  időszakot; valamint a diosgenin gyorsítja a testzsiradék lebontását.

A DHEA-ról egy kicsit bővebben

A Wild Yam gyökérben található diosgenin növeli a mellékvesékben a DHEA termelését. A “fiatalító” DHEA az összes hormontermelésünk alaphormonja. Fiatalkorban még egészséges mennyiség termelődik belőle, mely 20 és 25 év között tetőzik. A korral egyre növekvő mértékben csökken a mennyisége. Így 60 éves korunk körül a korábbi, fiatalkori mennyiségnek mindössze 15%-át leszünk képesek megtermelni. A DHEA szintnek ez a természetes csökkenése okolható számos, az “öregedés” számlájára írt tünet létrejöttével, mint pl. az immunrendszer gyengülése, a zsírraktározás növekedése, az izomvesztés és az erőcsökkenés, valamint a csökkenő energiaszint és állóképesség.

Ajánlott napi adag

Naponta 2×1 kapszula, étkezés közben. A kapszula szétnyitható és tartalma teaként is fogyasztható.

Összetétel

Finomra őrölt tiszta Wild Yam por és Wild Yam kivonat tartósítószermentes zselatin kapszulákba töltve

Hatóanyag-tartalom / kapszula

Wild Yam por 190 mg

Wild Yam kivonat 810 mg

(10% diosgenin)

Figyelem!

A Swanson Wild Yam kapszula nem tartalmaz: mesterséges színezéket, édesítőszert vagy ízesítőt, tartósítószert, cukrot és keményítőt, tejet, laktózt, szóját, glutént, búzát, élesztőt, halat, nátriumot.

Terhesség vagy szoptatás alatt a termék szedése nem javasolt.

18 év alattiaknak a szedése nem javasolt.

Hagyja abba a termék szedését, ha kedvezőtlen hatást észlel.

Konzultáljon orvosával, ha gyógyszereket is szed.

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl!

A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó! Száraz, hűvös helyen tartandó!

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455