Swanson Lutein kapszula 60 db

A lutein segítheti a szem és a bőr egészségének fenntartását, védelmét a fény káros hatásaival szemben.

Leírás

Swanson Lutein kapszula 

Kiszerelés: 60 db

Amerikai rákkutatók bebizonyították, hogy a lutein gátolja a leghatékonyabban a zsírok peroxidációját, ami mind a vérszérumban, mind a szemben igen jelentős. A lutein mint sokrétű szabadgyök-pusztító, kulcsfontosságú szerepet tölt be az antioxidáns védelemben.

A lutein vizsgálatánál úgy találták, hogy különleges módon kötődik a szemhez. Szervezetünkbe kerülve a lutein – a felszívódást követően – a szem két területén halmozódik fel; a szemideghártya (retina) sárgafoltnak (macula) nevezett részében és a szemlencsében.
A szemideghártya sárgafoltján a szabadgyök-reakciók következtében olyan érelváltozások (kapilláris érelmeszesedések) következnek be, amelyek a sárgafolt elfajulásához (degenerációjához) vezetnek.

Az időskori sárgafolt-elfajulások területén folytatott kutatások eredményei egyértelműen igazolták, hogy a luteinnek jelentős szerepe van a macula védelmében. A Harvard egyetemen végzett vizsgálatok alapján úgy találták, hogy 6 mg/nap lutein 43%-kal csökkenti a macula károsodásának előfordulását.

A szemlencse a szem leggyakrabban megbetegedő része. A szemlencse 98%-ban fehérjékből épül fel. A szabadgyökök károsítják a szemlencse fehérjéit, azok úgynevezett összecsapzódásához, kiszáradásához vezetnek. Ez áll a hátterében a szürkehályog-betegségnek, amely az időskori vakságok mintegy 50%-ért felelős. A szürkehályog létrejöttét számos tényező befolyásolja. Kialakulásában szerepet játszik az erős napfény, az UV-sugárzás, sőt még a dohányzás is. Néhány krónikus betegség, mint például a cukorbetegség, ugyancsak fokozza a szürkehályog kialakulásának kockázatát. Szerencsére van mód a betegség megelőzésére. Ez főleg antioxidáns hatású anyagok révén valósul meg. A kombinált antioxidáns védelem a szürkehályog kialakulásának veszélyét mintegy egyharmadára képes csökkenteni.

Adagolás

Naponta 1 kapszula, étkezés közben.

Összetétel

Lutein 10 mg

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455