Saw Palmetto

A fűrészpálma terméséből készült kivonat általánosan használatos a prosztata megnagyobbodás kezelésére, különösen korai stádiumban és elsősorban a 40 feletti férfiak esetében alkalmazzák a prosztata gyógyítására.

Leírás

Saw Palmetto

Fűrészpálma, Fűrészes törpepálma, Sereona repens, Sabal

A fűrészpálma az ún. jóindulatú prosztata megnagyobbodással (röviden: BPH) rendelkező férfiak hasznos segítője, mert a prosztatában szabályozza az extra tesztoszteront.
További előnyös hatásaira csak az utóbbi időben derült fény, pl. nőknél a javuló menstruációs ciklus, férfiaknál pedig a húgyúti funkciók javulása tapasztalható alkalmazásakor.

A fűrészpálma hasznos lehet a következő esetekben

– jóindulatú prosztata megnagyobbodás
– alacsony libidó
– húgyúti problémák (főleg férfiaknál)
– congestio (vértolulás)
– köhögés
– asztma
– bronchitis
– menstruációs fájdalmak
– medencegyulladás
– sterilitás

A férfi lakosság fele szenved a megnagyobbodott prosztatától, más néven a jóindulatú prosztata hiperpláziától (BPH). A betegség tünetei a prosztata gyulladásától (prosztatititsz) a prosztata megduzzadásáig és a fájdalmas, gyakori vizelésig terjednek. A BPH leggyakoribb gyógymódja a prosztata művi úton történő eltávolítása, amely azonban impotenciát, inkontinenciát okozhat, s növeli a szívbetegségek kialakulásának kockázatát is.

A prosztata megnagyobbodását a DHT, vagyis a dihidrotesztoszteron hatása idézi elő, mely a fő férfi hormon, a tesztoszteron egyik metabolit terméke. A tesztoszteron DHT-vá válását az 5-alfa-reduktáz enzim segíti elő.
A természet számtalan gyógynövényt kínál a BPH kezelésére, többek között a fűrészpálma (serenoa repens) bogyóját, amely bizonyítottan a leghatékonyabb természetes szer. A fűrészpálma termése az amerikai indiánok hagyományos gyógyszere, gyakori éjszakai vizelést, heregyulladást, impotenciát, prosztata-gyulladást és csökkent libidót gyógyítottak vele. A fűrészpálma jótékony hatását számtalan tudományos kutatás biztosítja az Egyesült Államokban és Európában egyaránt.

A fűrészpálma bogyói illóolajat tartalmaznak, mely zsírsavakban és fitoszterolokban gazdag. Ezek az összetevők nemcsak szabályozzák a tesztoszteron DHT-vá válását, de meg is akadályozzák, hogy a metabolit a prosztata sejtjeihez tapadjon, így csökkentik a gyulladást és minimalizálják a prosztata megnagyobbodás veszélyét. Fontos, hogy a fűrészpálma anti-ösztrogén és anti-androgén hatással is rendelkezik gyulladásgátló tulajdonságai mellett. A fűrészpálma tehát egyike a természet legjobb és legbiztonságosabb gyógyszerének – férfiak számára, mely növeli a férfierőt és a vitalitást.
A fűrészpálma rövid idő alatt érezteti jótékony hatását. Időnként ez az idő mindössze 6-8 hét.
Esetleges mellékhatása lehet enyhe emésztőszervi irritáció, amely pár nappal később magától is megoldódik.

Számtalan fűrészpálma-készítmény áll rendelkezésre, egyesek fitoszterolra, mások zsírsavakra nézve szabályozottak.
A fűrészpálma hozzájárul az egészséges libidó fenntartásához, hiszen serkenti a prosztata egészséges biokémiai folyamatait.
A fűrészpálma különösen hasznos a „jóindulatú prosztata hiperplázia” gyógyításában. Ez a 40 és 59 év közötti férfiak 50-60%-a esetében előfordulhat. Bár a fűrészpálma nem állítja vissza a prosztata eredeti méretét, azonban csökkentheti a BPH tüneteit, pl. a gyakori éjszakai vizelési ingert, a nehéz vizelést, a szakadozó vagy csepegő vizelést, valamint a csökkent libidót. A jelek szerint, ha a prosztatában nagyobb a tesztoszteron mennyisége a szokásosnál, a prosztata megnagyobbodhat. A kutatók arról számoltak be, hogy a fűrészpálma segít szabályozni az extra tesztoszteront, így megóvja a prosztatát a megnagyobbodástól. Ugyancsak segíthet a húgyhólyag szabályozásában azzal, hogy elősegíti a vizelet áramlását és csökkenti a feszültség érzését.

Minden sportoló, aki tesztoszteronszint fokozó kiegészítőt szed, pl. DHEA-t vagy androstenediont, használhatja a fűrészpálmát, hogy prosztatáját egészségesen tartsa. A fűrészpálma a dihidroszteront – egy férfi hormon, melyből ha túl sok termelődik, akkor prosztata megnagyobbodást okozhat – blokkolásán keresztül fejti ki jótékony hatását.

Bár elsősorban idősebb férfiak számára ajánlják, a nők szintén hasznot húzhatnak használatából. Bizonyos női hormonok termelését elősegítheti, ami végső soron a mell megnövekedését és az anyatej termelését segítheti elő szoptatós anyák esetében. Ugyancsak használják a menstruációs fájdalmak csökkentésére, a ciklusok beállítására és a medencegyulladás kezelésére. Ez esetben is a nemi szervek szöveteit erősítő hatásából húznak hasznot. Ráadásul még az ovulációt is segíti, így csökkenti a terméketlenséget.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455