Quercetin
A quercetin megakadályozhatja a hisztamin, valamint az egyéb allergiát ill. gyulladást okozó anyagok termelődését.
Leírás
Quercetin
A quercetin a flavonoidok széles családjának egyik kiemelkedően értékes tagja. Sok gyümölcsben megtalálható, mint pl. az almában, fekete cseresznyében, szőlőben és a sötét színű bogyósokban – mint a szeder vagy az áfonya – valamint számos zöldlevelű zöldségben is jelen van.
A quercetin megakadályozhatja a hisztamin, valamint az egyéb allergiát ill. gyulladást okozó anyagok termelődését.
A hisztamin az egyik fő oka az olyan allergiás tünetek kialakulásának, mint a csöpögő, eldugult orr, a vizenyős szemek, a csalánkiütés, valamint a megduzzadt lágyszövetek, pl. az arc és az ajkak esetében.
Hatásosan alkalmazható különböző vírusos és bakteriális fertőzések esetén, mint pl. gyomor-, bél-, bőr- és húgyúti fertőzések vagy a herpesz.
Alkalmazható magas koleszterinszint, ízületi gyulladások, prosztataproblémák, fekélyes sebek esetén is.
Sportolóknak kifejezetten ajánlott. Növeli a teljesítményt, enyhíti az intenzív igénybevétel során felszabaduló szabad gyökök által okozott károsodást az izomzatban és lerövidíti az edzés, illetve verseny utáni regeneráció időtartamát is.
Melyek a quercetin főbb jellemzői?
Antioxidáns hatású.
Gyulladáscsökkentő.
Enyhíti az allergiás tüneteket.
A szív- és érrendszer egészséges működését támogatja.