Prímavera Gelenk balzsam 250 g

A Prímavera Gelenk balzsam reumás panaszok, ízületi fájdalmak esetén ajánlott.

Leírás

Prímavera Gelenk balzsam

Kiszerelés: 250 ml

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását szakirodalmi adatok igazolják.

Reumatikus panaszok fellépése, enyhítése esetén ajánlott, növényi alapanyagokból készült balzsam. Hűsíti, felfrissíti és puhítja a bőrt. Aktív anyagai segítenek a túlterhelésből, izomhúzódásból, sérülésből eredő gyulladásos állapot gyógyulásában. Fájdalomcsillapító hatásával csökkenti a fájdalmat, gyorsítja a gyulladásos állapot megszűnését.

A Prímavera Gelenk balzsam fő hatóanyagai a körömvirág kivonat és a metil-szalicilát.

A metil-szalicilát a népi gyógyászatban már régóta használatos, eredetileg a fűzfakéregből kivont szalicilsav szintén természetes származéka, minthogy több növény is előállítja. A metil-szalicilát az úgynevezett nem-szteroid gyulladáscsökkentő szerek közé tartozik, amelyek hatásukat a szervezet ciklooxigenáz (COX) enzimeinek bénítása révén fejtik ki. Ezen enzimek legfontosabb szerepe a prosztaglandinok előállítása, amelyek a szervezetben – több más folyamat mellett – felelősek a gyulladás és a fájdalom kialakulásáért. Végeredményben tehát a metil-szalicilát hatékony gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító.

Alkalmazás

Naponta 3 alkalommal.

Összetétel

1 g gél hatóanyagtartalma 49.72 mg körömvirág kivonat (Calendulae extractum=18), 35.92 mg metil-szalicilát (Methylis salicylas)

Fontosabb segédanyagok

Glicerin, metil-parahidroxi-benzoát, mentol.

Figyelmeztetés

Szalicilát, fészkesvirágzatú növények iránti túlérzékenység esetén nem ajánlott. Nyílt sebre nem alkalmazható. Gyermekek elől elzárva tartandó!

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455