Pharma Nord Bio-Karotin+E-vitamin tabletta 60 db

A karotin és az E-vitamin erős antioxidánsok, ezáltal a szervezetben keletkezett veszélyes szabadgyököket közömbösítik. Nélkülözhetetlenek az egészséges bőr, haj és a szem egészségének megőrzéséhez.

Leírás

Pharma Nord Bio-Karotin+E-vitamin tabletta

Kiszerelés: 60 db

A béta-karotin az A-vitamin természetes előanyaga, melynek egy része A-vitaminná alakul át a szervezetben. Ily módon növeli a szervezet természetes ellenálló-képességét a betegségekkel szemben.

A béta-karotin átalakulása retinollá, (ami az A-vitamin besorolási neve) a bélnyálkahártyában következik be. Az A-vitamin zsírban oldódó anyag, ezért túl lehet adagolni. Ezzel szemben a béta-karotin, amelyet provitamin A-nak, ill. A-elővitaminnak is neveznek, vízoldékony tulajdonsága miatt nem túladagolható, így alkalmazása teljesen biztonságos, még nagy mennyiségben is. Részben ennek a következménye, hogy a szervezet csak olyan mennyiségben képez retinolt belőle, amennyire szüksége van. Amennyiben már elegendő mennyiségű vitamin áll rendelkezésre, automatikusan megáll ez az átalakulás. Ez a mechanizmus megakadályozza a toxicitás kialakulását. Nem lehet túladagolni!

Túl azon, hogy az A-vitamin előanyaga (retinol), a béta-karotin önmagában is egy erős antioxidáns. Ehhez csatlakozik még az E-vitamin, mely különösen hasznos abban az esetben, amikor túl sok szabadgyök halmozódik fel szervezetünkben. A napozás például nagy mennyiségben termeli a szabadgyököket, amelyek folyamatos károsodást okozhatnak a sejtekben, amennyiben nem semlegesítjük azokat.

A béta-karotin a bőrt ellenállóbbá teszi a napsugárzással szemben, így az nem ég le olyan könnyen. Továbbá növeli a pigmentképződést, ezáltal gyorsabb és egyenletesebb barnulást eredményez. A béta-karotin szedése mellett is szükséges azonban napozás során a szokásos napfényvédő készítményeket használni.

Adagolás

Naponta 1 tabletta.

Összetétel

Béta karotin 4,5 mg

E-vitamin 10 mg

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455