PH mérő tesztcsík 100 db

A PH mérő tesztcsíkkal, más néven: lakmuszpapírral, rendszeresen ellenőrizhetjük a nyál és a vizelet kémhatását.

Leírás

PH mérő tesztcsík

Kiszerelés: 100 db

Ha teszteli a vizelet savasságát, megállapíthatja, hogy a teste normális mennyiségű savat semmisít-e meg. Ha a sav kiválasztás aránya magasabb, mint a normális, a vizelet pH-ja savasabb lesz. Ez az alacsony pH érték azt mutatja, hogy a test telítődött, és ennek következtében savas állapotban van.

Érdemes a PH mérő tesztcsíkkal megvizsgálni a nyálunkat és a vizeletünket. Színéből következtethetünk egészségi állapotunkra, mert megmutatja, mennyi sav halmozódik fel szervezetünkben.

Az abszolút ideális állapotot a kék szín jelöli. Minél több zöld árnyalat jelenik meg a papíron, annál jobban elsavasodott a szervezetünk, és annál inkább előfordulhatnak az ezzel kapcsolatos betegségtünetek. A sárga szín a súlyos, gyakran halálos betegségben szenvedőkre jellemző.

Savasodás mérése – PH mérő tesztcsíkkal, pH érték

pH: Oldatok savasságának, lúgosságának a mértékegysége. 1-14 közötti skálán mérjük.

pH1 – pH7-ig savas
pH7 semleges
pH7 – pH14-ig lúgos közeget jelez.

pH: “power of Hydrogen” rövidítése, jelentése: a Hidrogén ereje. A folyadékban lévő hidrogénionok /H+/ számának mértéke.

Szervezetünk állapotát házilag pH indikátorral (lakmusz papír) mérhetjük meg a vizelet segítségével.
A vér pH értéke: 7,365. Szervezetünk mindenáron törekszik ezt az értéket állandó szinten tartani.
Érdemes megbizonyosodnunk arról, hogy szervezetünk valóban elsavasodott-e, s ha igen, milyen mértékben.

Bár a pH-egyensúly felborulása a legtöbb embernél elsavasodást jelent és „lúgosítaniuk kell”, de az emberek csekély hányadánál nincs szükség rá, sőt kimondottan káros lehet a lúgosítás, ha valamilyen okból például tisztán vegetáriánus étrend, egyes betegségek, például hasnyálmirigy-gyulladás miatt nincs náluk elsavasodás.

Az első teendő tehát: vásároljunk pH mérő teszt csíkot – közismert nevén lakmusz papírt, és ellenőrizzük rendszeresen a nyál és a vizelet kémhatását, pH-ját.
A szervezet elsavasodása kétféle módon mehet végbe, és erre utal a vizelet, illetve a nyál kémhatása, pH-ja.
Ha a vizelet pH-ja reggel 6,0 – 6,5 között, este pedig 6,5 – 7,0 között van, akkor a szervezet az egészséges tartományban működik.
Ha a nyál kémhatása egész nap 6,5 – 7,5 közötti értékű, akkor ugyancsak egészséges a szervezet.

A legmegfelelőbb időpont a pH mérésére: egy órával étkezés előtt, illetve két órával étkezés után.

Kevés kivétellel azt fogja tapasztalni, hogy akár a vizelet, akár a nyál pH értéke savas irányba fog eltolódni.
Ez az állapot arra kényszeríti testünket, hogy a szükséges ásványi anyagokat – különösen a kalciumot, a nátriumot, a káliumot és a magnéziumot – a létfontosságú szervekből és a csontokból vonja ki abból a célból, hogy semlegesítse és biztonságosan eltávolítsa a savakat a testből.
A vizelet pH-jának megállapítása azt jelzi, hogy a szervezet milyen mértékben képes hasznosítani az ásványi anyagokat. Az úgynevezett savpufferek arra szolgálnak, hogy a szervezet ellenőrzés alatt tartsa az elsavasodás szintjét. Ha savszint túl magas, akkor a testünk nem lesz képes a savak kiválasztására, és vagy kénytelen elraktározni őket a testszövetekben, vagy pedig semlegesíti, pufferolja őket.
A nyál pH-ja arra utal, milyen aktívan működnek a szervezetben az emésztőenzimek.

Mi a teendő, ha a mérés eredményeként az derül ki, hogy pH=6,5 vagy az alatti eredményeket mérünk általában?

A legfontosabb teendő, hogy válasszunk megfelelő élelmiszereket. A sötétzöld növények igen hasznosak, így pl. a spirulina, a chlorella, a zöldárpafű és a búzafű is, továbbá a friss, pigment anyagokban gazdag gyümölcsök és az olajos magvak közül a mandula.

Használati útmutató

Tépjen le egy darabot a tesztcsíkból, majd mártsa a vizsgálandó vizeletbe, vagy nyálba és várjon 3 másodpercig, amíg a tesztcsík elszíneződik. Ezután hasonlítsa össze a tok oldalán található színskálával.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455