Pasuchaca Vibe tabletta 100 db

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását népgyógyászati és farmakológiai adatok igazolják. Cukorbetegségre való hajlam esetén a megfelelő étrenddel és fizikai aktivitással elérhető egyensúlyi állapot támogatására. 

Leírás

Pasuchaca Vibe tabletta

Kiszerelés: 100 db

Dél-Amerikában Pasuchaca néven ismerik a Geranium dielsanium (Szent Róbert-gyógyfű) gyógynövényt.
Elsősorban cserző- és keserűanyagokban bővelkedik, de találhatók benne redukáló cukrok, kinonok, szaponinok, flavonoidok, illat- és aromaanyagok, karotinoidok, viaszok, gyanták és sok-sok klorofill, ennek köszönheti zöld színét is.

A vizsgálatok során kiderült, hogy a fö hatások a csersavnak és a keserűanyagoknak köszönhetők. Ám a teljes növény hatóanyag-komplexumainak köszönhetően sokkal többféle hatást képes kifejteni, mint a tisztított kivonatok.

Hogyan hat a Pasuchaca Vibe a vércukorra?

Egy részletes – a népgyógyászati felhasználást analizáló – klinikai vizsgálat során az alábbi következtetésekre jutottak.

  • Az előzetesen cukorbeteggé tett állatokban a növényből készült vizes oldattal 2 óránkénti adagolás mellett – a vércukorszint csökkenése volt kimutatható. Ez a változás az ismételt adagoláskor állandósult, tehát folyamatosan egyenletes vércukorszintet lehetett elérni.
  • A szer az inzulinfüggő cukorbetegség esetén képes csökkenteni a szükséges adagot, ám azt teljesen elhagyni nem lehetett.

A növény hatásának hátterében a következő tényezők szerepelnek:

  • Csersavtartalmának köszönhetően gátolja az inzulin fehérjékhez kötődését a vérben, s így több szabad, aktív inzulin keringhet.
  • Fokozza a szövetek inzulinmegkötő képességét, tehát a sejtek inzulinérzékenységét.
  • Ezzel javítja a sejtekbe való cukorfelvételt, azaz csökkenti a vér cukortartalmát.
  • Gátolja a májban az aminosavakból történő cukortermelést.
  • Csökkenti a vesében a cukorvisszaszívást.

A peruiak a Pasuchacát a gyomor- és epeműködés serkentésére, valamint baktérium- és vírusölőként is használják.
A növény hatóanyagai révén jó immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatású.

Adagolás

A hatóanyag/segédanyag iránti esetleges érzékenység kizárására az alkalmazást napi 1 tablettával javasolt kezdeni, majd ezt követően, naponta 2-3×1 tabletta ajánlott 2-3 hónapon keresztül. Egy hónap szünet után a kúra megismételhető.

Kúraszerűen 2-3 hónapig szedhető folyamatosan, egy hónap szünet beiktatásával a kúra folytatható, időnkénti vércukorszint ellenőrzés mellett.

Összetétel

500 mg Geranium dielsianum 60%-os alkohollal készült kivonata (drog-extraktum arány: 6:1, megfelel 3 g növényi anyagnak) maltodextrinnel/tabletta

Segédanyagai: mikrokristályos cellulóz, laktóz, etilcellulóz, kroszkarmellóz-nátrium, talkum, szilícium-dioxid, sztearinsav.

Figyelem!

Óvatosságból a készítmény vércukorszintet csökkentő gyógyszerekkel való egyidejű alkalmazása nem javasolt.

Az adagolási javaslat betartása esetén, az esetleges egyéni túlérzékenységen kívül, nem kívánt hatást nem tapasztaltak. Külföldi adatok szerint, emberen végzett vizsgálat során egyes májenzimek nem kóros mértékű emelkedését tapasztalták, ezért a kúra befejezése után ilyen jellegű vizsgálatok elvégzése javasolt.

Ha szedése közben indokolatlan látászavart, verejtékezést, remegést tapasztal, függessze fel a készítmény alkalmazását. Ne alkalmazza beszűkült veseműködés, illetve ha megállapított májenzim eltérése, vagy májbetegsége van, valamint ha az alkotórészek bármelyikére egyéni túlérzékenység fennáll.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455