Olajfalevél

Kiemelkedő vírus-, gomba-, baktériumölő és parazitaellenes tulajdonsággal bír. Csökkentheti a vérnyomást, a vérzsír- és vércukorszintet.

Leírás

Olajfalevél

Olea europea

Az olajfa hazája a Földközi-tenger térsége. Akár 15 méter magasra is megnőhet, levelei ezüstösen szürkés-zöldek. Termése 1-3,5 cm hosszúak, kezdetben zöldek, majd megfeketednek, vagy zöldes-barnára érnek.
Kedvelt, nagy gazdasági értékű növény, melyet 6-8000 év óta termesztenek táplálkozási és orvosi célokra. Gyümölcséből többféle eljárással olajat nyernek vagy tartósítással konzerválják. Levelét a gyógyszeripar hasznosítja értékes hatóanyaga miatt.

A tiszta olívaolajban 1,1% aromaanyag van, amely antioxidánsokból és természetes vitaminokból áll. Jótékony hatással van a szív- és érrendszerre.

Jól használható különböző betegségek diétáiban és antioxidáns tartalma miatt hozzájárulhat az immunrendszer egészséges működéséhez is. A szív- és érrendszeri megbetegedések előfordulása a mediterrán országokban igen alacsony, ahol a mindennapos étkezések egyik alkotóeleme az olívaolaj.

Az egészséget támogató hatása az olajfának nem csak az olajra korlátozódik egyedül, ahogy nem csak a kardiovaszkuláris rendszerre van jótékony hatással. Az olajfából származó kivonatoknak különleges egészségmegőrző hatásuk van: legyőzik, vagy ellenállnak a fertőző organizmusok támadásának.

Az olajfa levél 98 értékes összetevőt tartalmaz. 60-90 µg oleuropein tartalommal bír grammonként (szárazanyag tartalomra vetítve), valamint jelentős mennyiségű glikozidos észterét tartalmazza az elenolsavnak és a hidroxitirosolnak. Az oleuropein és a hidrolízise folyamán keletkező oleuropein aglikon, elenolsav, beta-3,4-dihidroxifeniletil alkohol és a metil-o-metil elenolát biológiai szempontból jelentős molekulák. Az oleuropein tehát a legfontosabb része az olajfa levél kivonatnak.

Fogyasztásával csökkenthetjük a köhögés, megfázás okozta tüneteket, megfiatalítja a szervezetet, erősíti az immunrendszert, szolgálja az egészséget és jó közérzetet biztosít. Megtisztítja a szervezetet, növeli a test energiaszintjét.

Kiemelkedő vírus-, gomba-, baktériumölő és parazitaellenes tulajdonsággal bír, általában másfél órán belül elöli a kórokozókat és semlegesíti a káros anyagokat.

Csökkentheti a vérnyomást, a vérzsír- és vércukorszintet.

A természetes bélflóra mikroorganizmusait erősíti, hatásos gyomorfekélyes állapot megelőzésében és a kialakult betegség kezelésében is.

Kimondottan jó eredményeket értek el alkalmazásával az asztma és az allergia gyógyításában.

Az olajfalevél kivonat rendszeres szedése hozzásegít ahhoz, hogy közérzetünk tartósan javuljon, az immunrendszeri betegségekkel (pl. influenza) szemben nagyobb legyen az ellenálló képességünk. A készítményt fogyasztók jobb közérzetről, életkedvről, nagyobb aktivitásról, jobb életminőségről számolnak be. Az olajfa gyümölcsének, olajának és levelének jótékony hatását az emberiség már évezredek óta ismeri.

Az olajfalevél kivonat hatóanyagainak alkalmazási területei

– allergia
– vírusos, bakteriális betegségek (Lyme-kór)
– gombás fertőzések
– gyulladásos betegségek
– ízületi gyulladások
– légúti megbetegedések (asztma, bronchitis)
– tartós immungyengeség
– érrendszeri rendellenességek
– magas vérnyomás
– magas vérzsír
– krónikus kimerültség és depresszió
– magas vércukorszint
– psoriasis kezelése (bőrvörösödés enyhítése, gyulladt felületek)
– székrekedés

Az olajfalevél kivonat béta-glukánnal együtt alkalmazva rendkívül hatásosnak bizonyult az influenza kezelésében is.

Adagolása

500 mg hatóanyag tartalmú kapszulás kiszerelés esetén napi 1×1 max. 2×1 kapszula bőséges folyadékbevitellel.

Figyelem!

Terheseknek nem ajánlott!

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455