nyirfacukor_xilit

Nyírfacukor

A nyírfacukor fogyasztása önmagában nem vezet elhízáshoz, jótékony hatással van fogainkra, lúgosítja szervezetünket, nem kell inzulin a hasznosításhoz, gyorsítja az emésztési folyamatokat és segíti a kiválasztást. Felnőttek, gyermekek, cukorbetegek, várandós kismamák, fogyni vágyók és candida diétán lévők is egyaránt biztonsággal fogyaszthatják.

Termékleírás

Nyírfacukor / Xilit 

Mi is az a nyírfacukor?

A nyírfacukor egy fehér, édes, kristályos szénhidrát. Egy természetes cukorféle, melyet eredetileg a nyírfa kérgének tápanyagokban gazdag rostjaiból vontak ki Finnországban. Megjelenésre és ízre szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukorral, emberi testre gyakorolt élettani hatása viszont épp az ellenkezője. Cukorbetegek, fogyókúrázók, gyermekek, várandós kismamák, candida diétán lévők egyaránt biztonságosan fogyaszthatják.

Ahogy a szőlőcukor sem csak szőlőben, úgy a nyírfacukor sem csak nyírfában, hanem számos zöldségben, gyümölcsben előfordul, sőt az emberi szervezet is előállítja. Korunk egyik felfedezése, hogy a kukoricacsutkában is megtalálható és abból kivonható.

A nyírfacukor felhasználása és élettani hatásai

Cukorbetegek figyelmébe!

Glikémiás index: 7.

Alacsonyan tartja és stabilizálja a vércukorszintet.

Csökkentheti a test inzulinszükségletét.

Csökkentheti az inzulin-injekciók szükségességét.

Terhességi diabétesz kezelésében is segíthet.

Fogyni vágyók figyelmébe!

40%-kal kevesebb kalória, 75%-kal kevesebb szénhidrát, mint a finomított cukorban.

Étvágycsökkentő, késlelteti az éhségérzetet.

Elősegíti az emésztési folyamatokat.

Fogszuvasodás ellen

Kismamák és anyukák fokozott figyelmébe!

A szájban lévő baktériumok a nyírfacukrot nem tudják lebontani, így nem termelődik sav a bontási folyamatban.

Csökkenti a lepedékképződést.

Segíti az ásványok visszaépülését a fogzománcba.

Figyelem!

A nyírfacukor a hozzászokási periódusban gyorsíthatja az emésztési folyamatokat, az erre érzékenyebbeknél és gyermekeknél hasmenést okozhat.
Javasolt a 4-5 hetes hozzászoktatási időszak, mialatt a hagyományos cukorról fokozatosan térünk át a nyírfacukorra.

Felhasználás

A nyírfacukrot pontosan ugyanúgy kell használni, mint a finomított kristálycukrot. Édesítő ereje a hagyományos cukoréval összevetve 1:1. Mellék és utóíze nincs. Ajánljuk hideg-meleg ételek, italok készítésénél, receptjeink megváltoztatása nélkül. Használhatjuk sütemények, torták, főtt és sült ételek, desszertek, fagylaltok, likőrök édesítésére.

Fontos!

A nyírfacukor nem alkalmas kelt tészták készítésére, mert nem nyújt táptalajt a gombaféléknek, így az élesztőnek sem.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455