nyirfacukor_xilit

Nyírfacukor / Xilit

A nyírfacukor fogyasztása önmagában nem vezet elhízáshoz, jótékony hatással van fogainkra, lúgosítja szervezetünket, nem kell inzulin a hasznosításhoz, gyorsítja az emésztési folyamatokat és segíti a kiválasztást. Felnőttek, gyermekek, cukorbetegek, várandós kismamák, fogyni vágyók és candida diétán lévők is egyaránt biztonsággal fogyaszthatják.

Termékleírás

Nyírfacukor / Xilit 

Mi is az a nyírfacukor?

A nyírfacukor egy fehér, édes, kristályos szénhidrát. Egy természetes cukorféle, melyet eredetileg a nyírfa kérgének tápanyagokban gazdag rostjaiból vontak ki Finnországban. Megjelenésre és ízre szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukorral, emberi testre gyakorolt élettani hatása viszont épp az ellenkezője. Cukorbetegek, fogyókúrázók, gyermekek, várandós kismamák, candida diétán lévők egyaránt biztonságosan fogyaszthatják.

Ahogy a szőlőcukor sem csak szőlőben, úgy a nyírfacukor sem csak nyírfában, hanem számos zöldségben, gyümölcsben előfordul, sőt az emberi szervezet is előállítja. Korunk egyik felfedezése, hogy a kukoricacsutkában is megtalálható és abból kivonható.

A nyírfacukor felhasználása és élettani hatásai

  • Cukorbetegek figyelmébe!
  • Glikémiás index: 7.
  • Alacsonyan tartja és stabilizálja a vércukorszintet.
  • Csökkentheti a test inzulinszükségletét.
  • Csökkentheti az inzulin-injekciók szükségességét.
  • Terhességi diabétesz kezelésében is segíthet.
  • Fogyni vágyók figyelmébe!
  • 40%-kal kevesebb kalória, 75%-kal kevesebb szénhidrát, mint a finomított cukorban.
  • Étvágycsökkentő, késlelteti az éhségérzetet.
  • Elősegíti az emésztési folyamatokat.
  • Fogszuvasodás ellen
  • Kismamák és anyukák fokozott figyelmébe!
  • A szájban lévő baktériumok a nyírfacukrot nem tudják lebontani, így nem termelődik sav a bontási folyamatban.
  • Csökkenti a lepedékképződést.
  • Segíti az ásványok visszaépülését a fogzománcba.

Figyelem!

A nyírfacukor a hozzászokási periódusban gyorsíthatja az emésztési folyamatokat, az erre érzékenyebbeknél és gyermekeknél hasmenést okozhat.
Javasolt a 4-5 hetes hozzászoktatási időszak, mialatt a hagyományos cukorról fokozatosan térünk át a nyírfacukorra.

Felhasználás

A nyírfacukrot pontosan ugyanúgy kell használni, mint a finomított kristálycukrot. Édesítő ereje a hagyományos cukoréval összevetve 1:1. Mellék és utóíze nincs. Ajánljuk hideg-meleg ételek, italok készítésénél, receptjeink megváltoztatása nélkül. Használhatjuk sütemények, torták, főtt és sült ételek, desszertek, fagylaltok, likőrök édesítésére.
Fontos!

A nyírfacukor nem alkalmas kelt tészták készítésére, mert nem nyújt táptalajt a gombaféléknek, így az élesztőnek sem.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455