Nővér Cékla tabletta szerves vassal 120 db

A Nővér Cékla tabletta szerves vassal olyan természetes vasforrás, amelyet a szervezet hatékonyan képes befogadni.

Leírás

Nővér Cékla tabletta szerves vassal

Kiszerelés: 120 db

A cékla kiváló kálium, kalcium, vas, szilícium és magnéziumforrás, de tartalmaz rezet, cinket, mangánt, ként, jódot, kobaltot, krómot, nikkelt, B1-, B2-, B6- és C-vitamint, folsavat, niacint és biotint is.
Ezek a vitaminok és mikroelemek nélkülözhetetlen ásványi anyagok a haj, a körmök és az idegrendszer számára.

Ásványi anyagok közül vasat, káliumot, kalciumot, magnéziumot, nátriumot (az öt legfontosabb lúgosító ásványi anyag), szilíciumot, cinket, rezet, mangánt, kobaltot, lítiumot, stronciumot és jódot tartalmaz. Természetesen ezek az ásványi anyagok mind szerves kötésben találhatók a céklában, ami azt jelenti, hogy testünkben képes felszívódni és beépülni.

A cékla gazdag antioxidáns tartalmát a flavonoidok, polifenolok, karotinoidok és enzimek biztosítják.

A céklagumó számottevő pektin tartalma támogatja a szervezetet a nehézfémek kiürítésében.

A cink hiánya felel a körmökön lévő apró, fehér foltokért, hektikus közérzetért, a zsíros, pattanásos bőrért, az ízlelés-hallás csökkenéséért.

A mangán hiány hátterében fokozott görcskészség, szédülés, hallászavar, izomrángás, egyensúlyzavar, fiatal korban „növekedési fájdalom” léphet fel.

A felnőtt férfi szervezetének vastartalma 3,5-5 gramm, nőknél 2,5-3,5 gramm. Egészséges emberben a vas 70-80%-a úgynevezett aktív vas, 20-30%-a pedig raktározott vas. A raktározott vas legnagyobb része a májban és a csontvelőben helyezkedik el, s szükség szerint mobilizálódik és alakul aktív vassá.

Az energiaforgalomban játszanak szerepet a vastartalmú enzimek, míg a vérplazmában egy speciális szállítófehérjéhez kötve kb. 5 mg vas található. Az aktív vas kb. 80%-a a vörösvértestek hemoglobinjában (ez az oxigént szállító, vastartalmú fehérje), közel 20%-a pedig a mioglobinban (az izomban levő, fehérje tartalmú festékben) található.

A serdülőkorban a gyors növekedés a jellemző, fokozott vasszükséglettel, a vashiányos terhes anya pedig gyakrabban hoz világra kis súlyú újszülöttet, valamint a koraszülés kockázata is nagyobb, így a kismamáknak, szoptatós anyáknak, felszívódási problémákkal küszködőknek jóval nagyobb a vasszükséglete.

Ma minden második nő bizonyíthatóan vashiányos 20. és 50. életéve között. A nők minden hónapban vérüket adják egészségük megőrzéséért. A tisztulás során elvesztett vért – amelynek alap építőköve a vas – pótolni kell. A Nővér tabletta olyan természetes vasforrás, amelyet a szervezet hatékonyan képes befogadni.

A növésben lévő gyermeknek több vasra van szüksége. Felmérések bizonyítják, hogy az iskoláskorúak fáradékonysága és idegessége sok esetben a vashiányra vezethető vissza. Idős korban a testnek az életfontosságú vas annyira szükséges, mint a “mindennapi kenyér”.

Adagolás

Egy átlagos testsúlyú ember 2-3 céklatabletta bevételével napi vasszükségletének 33%-át képes fedezni.

Kismamáknak, szoptatós anyáknak, felszívódási problémákkal küszködőknek jóval nagyobb a vasszükséglete.

Összetétel

Cékla őrlemény 64%

Vas-fumarát

Dextróz

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455