Natur Organic Dióolaj 100 ml

A dióbél egészségmegőrző, szív- és érrendszeri betegségeket megelőző hatása fokozottan érvényesül a dióolajban. Csökkentheti a koleszterinszintet, a vérrögképződést, a trombózisveszélyt. Alzheimer-kórt késleltető hatást tulajdonítanak a dióolajnak, valamint lázcsillapító hatást is.

Leírás

Natur Organic Dióolaj

Kiszerelés: 100 ml

A dió több mint 50%-ban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, omega-3- és 6 zsírsavakat, egyszeresen telítetlen zsírsavból az olajsavat tartalmazza. A telített zsírsavak többszörösen telítetlen termékekkel való helyettesítése az étrendben kedvezően befolyásolja a vér összes és LDL koleszterin szintjét.

Leginkább gyógykrémek alapanyagaként használatos a gyógyszeriparban, magas E-vitamin-tartalma a bőrre tápláló, bőrvédő, egészségvédő hatású.

Egy francia szakvélemény szerint a dióolaj ergoszterol-tartalma (ami a szervezetben a D-vitamin képzésének egyik előzetes alakja) jó hatású a bőrre, öregedését késlelteti. Ha ajkunk kirepedezik, ne keressünk gyógy-, vagy kozmetikai krémet, ha van otthon dióolajunk, ajkunkat azzal kenjük be! Pótolja a bőrből hiányzó vitamint, zsiradékot, és egészséges a bőrnek. Más bőrirritációk esetén is jól használható, enyhíti, csillapítja a kellemetlen tüneteket.

A dióolajnak kifejezett gombaölő hatása van. A dióolajjal készült gyógykrémek és kozmetikai készítmények kedvező többlethatása a bőrön a gomba elleni védelem, tehát egy bizonyos fertőtlenítés, a gombafertőzés megelőzése vagy kezdődő gombafertőzés leállítása. Ezért szappanok, samponok, napozókrémek adalékanyaga is. Regenerálja a bőrt. Pikkelysömör ellen is alkalmazzák.

Dióolajjal masszírozzunk, ha páciensünk bőre sebes vagy ha egyéb bőrproblémái vannak, ill. ha száraz, normál bőre van. Kipróbálhatjuk szemránc elsimítóként is.

A dióolaj linolsav tartalmának immunrendszert erősítő hatást tulajdonítanak, ahogy a németek mondják, lendületet ad a hormonháztartásnak.

Adagolás

Belsőleg naponta 2 ml (1 mokkáskanálnyi), étkezés előtt.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455