Medveszőlőlevél

A medveszőlőlevél tea enyhe vizelethajtó és jó fertőtlenítő. Hólyag és vesegyulladás esetén alkalmazzák. Ajánlott még epekőbántalmak esetén, valamint baktériumok okozta enyhe húgyúti fertőzés, felfázás kezelésére a kiegészítő terápia részeként.

Leírás

Medveszőlőlevél

Arctostaphylos uva-ursi

Népies neve: medvebogyó.

A hangafélék (Ericaceae) családjába tartozik, havasok lejtőin, sziklás hegységeken előforduló örökzöld törpecserje.
A növény levelét és leveles hajtását hasznosítják gyógyászati célokra, ezek egész évben szedhetők, mégis a legjobb késő nyáron gyűjteni. Hazánkban nem őshonos.

A medveszőlőlevél fő hatóanyaga: az arbutin és a metil-arbutin, de tartalmaz még cserzőanyagokat, flavonoidokat, iridoidokat is.

Medveszőlő levél tea

A medveszőlő teáját hideg vízzel kell elkészíteni, így mind a fertőtlenítő hatású anyagok, mind pedig a cserzőanyagok hatásai megmaradnak.
Egy teáskanálnyi levelet egy csészényi hideg vízzel leöntünk és fél órán át áztatjuk, olykor megkeverve, majd szűrjük. A húgyúti fertőzések esetén igen hatékony. A kezelés alatt bő folyadékbevitel szükséges.

Figyelem!

Áldott állapotú nők és 2 éves kor alatti kisgyermekek ne fogyasszák!
A medveszőlő teáját egy hétnél tovább ne fogyasszuk! Évente legfeljebb 5 kúra ajánlott!
A növény magas cserzőanyag-tartalma az arra érzékenyeknél émelygést, hányást okozhat. Túladagolás és hosszan tartó alkalmazás során májbántalmak fordulhatnak elő.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455