mariatövis

Máriatövis

Alkalmazási területek
• Egészséges májfunkció megőrzéséhez.
• Sárgaság, vírusos hepatitisz, májcirózis ellen.
• Segít leküzdeni a pikkelysömört.
• Véd a szabad gyököktől.
• Megakadályozza a máj degenerálódását.
• Csökkenti az erek megbetegedéseit.

Kategória:

Termékleírás

Máriatövis

(Silybum marianum)

A máriatövis magas, másfél – két méterre is megnövő, szúrós levelű növény, száraiban tejszerű nedvvel, lilás, bogáncsszerű 2,5-5 cm nagyságú virágokkal, melyek májustól júliusig nyílnak. Európa mediterrán részein, Észak-Afrikában és Oroszország déli vidékein őshonos, mára azonban már szinte az egész világon megtalálható. Szívós, ellenálló, egy-két éves növény, mely nemcsak vadon, de napos kertekben is könnyen megterem. A máriatövis legértékesebb része a bogáncsos virágban található rengeteg apró mag.
Ezek a barnás-feketés, 57 mm-es magok közel 70-80%-ban tartalmazzák a silymarin nevű hatóanyagot, mely széles körben alkalmazott összetevője a különböző májgyógyszereknek. Ezen kívül tartalmaz még többféle flavonolignán keveréket, flavonoidok és szterolokat.

A silymarin (és vegyületei) antioxidánsként, szabadgyök-fogóként védi a májat. Fokozza a májsejtekben a ribonukleinsav, illetve a fehérjeszintézist is. Heveny májgyulladásban, májzsugorodással járó betegségekben alkalmazzák, valamint gyógyszerek okozta májkárosodás kezelésére, megelőzésére is kiváló szer.
A silymarin képes megvédeni a májat mind az olyan szintetikus anyagoktól, mint a széntetraklorid, mind az olyan természetes eredetű mérgektől, mint a gyilkos galóca toxinjai.

Mérgező kémiai anyagokkal teli világunkban egyre nagyobb terhet ró szervezetünkre a méregtelenítés. Ennek a folyamatnak a központja a máj. Minden étel, ital, szájon át bevett gyógyszer a májon keresztül jut el a véráramba, minden egyes májsejt mérgező molekulák millióit közömbösíti nap mint nap, s ez nem kis próbatételt jelent számukra.
Nem meglepő hát, hogy ezek a mérgező molekulák gyakran károsítják is e sejteket, illetve az azokat körülvevő szöveteket. Szakértők szerint nem egy olyan, első látásra talán távolinak tűnő betegségek, mint pl. a reumatoid artritisz, egyes ekcémák, a migrénes fejfájás vagy a menstruációs fájdalmak, hátterében a felhalmozódott méreganyagok okozta májelégtelenség áll. A máriatövis májvédő anyagai megoldást kínálhatnak ezekre a problémákra.

A máriatövis háromféleképpen védi a májat. Egyrészt stabilizálja és erősíti a májsejt-membránokat, ami megelőzi a méreganyagok behatolását a sejtbe.
Másrészt hatékony antioxidáns, amely semlegesíti a veszélyes szabad gyököket. (A szabad gyökök nagyon reakcióképes molekulák, melyek képesek kárt okozni más molekulákban akár még a sejteken belül is.) Antioxidáns hatása többszöröse, mint az E-vitaminé.
Harmadrészt pedig elősegítve a fehérjeszintézist, serkenti a májsejtek termelődését, felgyorsítja a károsodott májszövetek regenerációját, az elhalt sejtek lecserélését.

A sylimarin nemcsak hatékony májvédő szer, hanem a sárgaság, vírusos hepatitisz, cirózis, pikkelysömör ellenszere is, véd a szabad gyököktől, megakadályozza a máj zsír okozta degenerálódását, jó hatású visszér, aranyér, különböző érrendszeri panaszok esetén vagy gombamérgezés esetén.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455