Manuka méz MGO 550+ 250 g

A Manuka méz MGO 550+ egy különleges mézfajta, mely olyan összetevőt tartalmaz, amely hatékony az antibiotikumokkal szemben rezisztens baktériumok, így a Staphylococcus aureus és a Helicobacter pylori ellen is.

Leírás

Manuka méz MGO 550+

Kiszerelés: 250 g

Az Új-Zélandról származó Manuka méz az egyetlen 100%-ig természetes táplálék a világon, amely hatékony és megbízható antibakteriális hatást fejt ki aktív összetevőjének, az étkezési metilglioxálnak köszönhetően.

A Manuka mézet a kizárólag Új-Zélandon megtalálható növényből, a Leptospermum scopariumból gyűjtik. Minden Manuka méz MGO 550+ terméket bevizsgált a drezdai egyetem laboratóriuma, és igazolta, hogy azok legalább 550 mg/kg étkezési metilglioxált tartalmaznak, azt az összetevőt, amely a manuka méz antibakteriális hatásáért felelős.

Fontos információk a manuka mézről

A manuka méz egy különleges mézfajta, mely olyan összetevőt tartalmaz, amely hatékony az antibiotikumokkal szemben rezisztens baktériumok, így a Staphylococcus aureus és a Helicobacter pylori ellen is.

A méz hidrogén peroxidot (H202) tartalmaz, amelyet közismerten antiszeptikus hatása miatt fertőzések és sebek tisztítására használnak.

A  manuka méz hatékonyan alkalmazható a sebeket és fekélyek sterilizálásánál, kezelésénél. Elősegíti az új bőrréteg kifejlődését, és olyan erőteljes antibakteriális hatása van, amellyel szemben még az antibiotikumokra rezisztens baktériumok sem tudnak ellenállni. A manuka méz antioxidánsai megsemmisítik a szervezetben lévő szabad gyököket. A méz a levegőbe kerülve higroszkopikus környezetet hoz létre. Ezzel fertőtleníti a sebeket, elősegíti az új bőrszövetek kifejlődését, és megakadályozza, hogy a kötszer a sebre ragadjon.

Az elmúlt két évtizedben klinikai vizsgálatok százait végezték el egyetemeken és kórházakban világszerte. Ezek alátámasztották, hogy a manuka méz más mézfajtákhoz képest nagyobb antibakteriális aktivitást mutat, és több hidrogén peroxidot is tartalmaz. Különleges figyelemre azonban azzal tett szert, hogy elpusztítja az MRSA-val és a Staphylococcus aureus-szal összefüggésbe hozott szuperbaktériumokat. A kizárólag Új-Zélandon megtalálható manuka fáról származó nektár tartalmazza azt az összetevőt, amelyet a tudósok UMF-ként (Unique Manuka Faktor) jelölnek meg. Ez az antibakteriális összetevő emeli ki a manuka mézet az összes többi mézfajta közül.

A manuka mézet széles körűen használják kötszerek előállítására éppúgy, mint az ekcéma, az ótvar, az arthritis és a pattanások kezelésére. Természetes anyag lévén bátran használhatjuk anélkül, hogy bármilyen káros mellékhatástól kellene tartanunk.

Csupán városi legenda, hogy a nyílt sebet szabadon kell hagyni, hogy “lélegezni” tudjon. Ekkor ugyanis egy kemény, száraz heg keletkezik a seb körül, amely alatt nehezen képződik új bőrréteg. Az új, lágy és gyenge bőr növekedését gátolja a felette lévő kemény szövet, amely hegesedéshez vezet. A manuka méz használata könnyen és természetesen elősegíti a heg eltávolítását, megelőzve ezzel a hegesedést és a bőr deformációját. Fájdalomcsillapító hatása jelentősen csökkenti a sebek által okozott irritációt.

Adagolás

Naponta háromszor fogyasszon 1 teáskanálnyi (5 g) mézet 30 perccel étkezés előtt! A mézbevitel szükség esetén növelhető.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455