Magister Doskar Fahéj kapszula 100 db

A fahéj hozzájárulhat az egészséges vércukorszint fenntartásához és elősegítheti a vérzsírok kedvező arányának megőrzését, antioxidáns tulajdonsága hozzájárul a szervezetben végbemenő oxidációs folyamatok gátlásához.

Kategória:

Leírás

Magister Doskar Fahéj kapszula

Kiszerelés: 100 db

A fahéj vércukorszintre kifejtett hatását Richard Anderson és munkatársai fedezték fel véletlenül. A Magyarországon zajló kutatásokhoz hasonlóan ők is az általánosan fogyasztott ételek vércukorszintre kifejtett hatását vizsgálták.
A fahéj javítja a II. típusú cukorbetegségben szenvedők glükóz és lipid értékeit.
A fahéjnak több hatóanyaga van, de a vércukorszintet vizsgáló kutatások ezek közül csak egyet emeltek ki, egy vízoldható polifenol molekulát, amit MHCP-nek (methylhydroxy chalcone polymer) neveznek.
Ez a MHCP képes az inzulin hatását utánozni, aktiválni annak sejtfelszínen található receptorát és szinergista módon együttműködni a hasnyálmirigy vércukorcsökkentő tulajdonságú hormonjával.

A II. típusú cukorbetegségről azt kell tudni, hogy a betegek testében a sejtek (zsírsejtek) elvesztik inzulin érzékenységüket, ami magas vércukorszinttel, inzulin túltermeléssel, majd a hasnyálmirigy kimerülésével idővel inzulinhiánnyal jár.
A betegség kialakulását általában elhízás előzi meg, az inzulinérzékenység elvesztésével kialakuló magas vércukorszint pedig hosszú távon az erek, az idegek, így a szem, a vesék és más szervek károsodásával jár. Gyakori következmény az impotencia is.

Adagolás

Felhasználási javaslat: naponta 2 x 1 kapszula bő vízbevitellel.

Összetétel

Hatóanyag-tartalom / napi adag

Ceyloni fahéj 1000 mg

Segédanyag: cellulóz-glikolát

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455