Lucernalevél

A lucerna erősíti a csontozatot és a fogazatot. Különleges összetevője a kötőszövetek rugalmasságát biztosító L-borostyánkősav, amelyet szervezetünk csak egy bizonyos életkorig képes előállítani. A lucerna fogyasztása révén a szervezet az öregedést fékező L-borostyánkősavval töltődik fel.

Leírás

Lucernalevél

Medicago sativa

A lucerna gyökerei akár 10 m mélységig is lehatolnak, így a mélyebb altalajból veszik fel az ásványi anyagokat, amelyek a többi növény számára elérhetetlenek. Ez azt eredményezi, hogy sokkal nagyobb koncentrációban tartalmazza szervezetünk számára azokat a nélkülözhetetlen szerves ásványi anyagokat, amelyeket más forrásból ilyen komplex módon és koncentrációban nem lennénk képesek biztosítani.

A lucerna erősíti a csontozatot és a fogazatot.

Különleges összetevője a kötőszövetek rugalmasságát biztosító L-borostyánkősav, amelyet szervezetünk csak egy bizonyos életkorig képes előállítani. A lucerna fogyasztása révén a szervezet az öregedést fékező L-borostyánkősavval töltődik fel.

A lucerna kitűnő rostforrás, rendszeres használatával ki lehet küszöbölni a székrekedési problémákat.

Kismamák számára biztosítja az optimális kalcium és egyéb ásványi anyagellátást, ami a magzat csontozatának és belső szerveinek kialakulása szempontjából elengedhetetlen, valamint serkenti a tejelválasztást a szoptatás időszakában.

A lucerna szerves kalcium-tartalma a serdülőkorban is segíti a fejlődő csontok és kötőszövetek kialakulását, így segítségével elkerülhetjük a csontfejlődés rendellenességeit.

Változó korban és a menopausa után a szerves kalcium bevitele úgyszintén elengedhetetlen.

A jódban gazdag területen termesztett lucerna – mint pillangós virágú növény – fokozott mértékben képes a szerves kötésű jód felvételére. A jód fejleszti a tanulási készséget, a memóriát és fokozza a szellemi teljesítőképességet.

A lucerna magas klorofill tartalma fontos szerepet kap a vérképzésben, az idegrendszer karbantartásában és stressz tűrés fokozásában.

Gazdag növényi fehérjékben és aminosavakban.

A réz jelenléte miatt gyulladáscsökkentő hatása reumás és ízületi problémák esetén is érvényesül.

A lucerna kiemelkedően lúgosító élelmiszer, alkalmas a szervezet elsavasodásának ellensúlyozására és a felesleges gyomorsav természetes lekötésére.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455