L-Arginin

Az esszenciális aminosavak közé tartozó L-Arginin késlelteti a daganatok kialakulását, segít méregteleníteni a májat, hozzájárul az agyalapi mirigy (hipofízis) által termelt növekedési hormon kibocsátásához, segít fenntartani az egészséges immunrendszert.

Leírás

L-Arginin

Az arginin elősegíti a szervezetben termelődő, mérgező hatású ammónia eltávolítását, fokozza a férfiak spermaképződését, valamint jótékony hatása van veserendellenességek, ill. sérülések esetén. A sebgyógyuláskor képződő hámréteg sok arginint tartalmaz.
Szükség van erre az aminosavra a fehérjeszintézishez és az optimális növekedéshez.

Az izomtömeg gyarapodása és a testzsír csökkenése L-arginin jelenlétében megy végbe. Ezenkívül hozzájárul a kollagén (a kötőszövet fontos alkotórésze) képződéséhez.
Májbetegségek (elzsírosodás és cirrózis) esetén az L-arginin adagolása javulást eredményezhet.

Az arginin természetes forrásai

Napraforgómag, szezámmag, korpás búzakenyér, barna rizs, zabliszt, pattogatott kukorica, dió, szentjánoskenyér, zselatinos desszertek, csokoládé.

Az utóbbi években igen divatossá vált az L-arginin mint táplálék-kiegészítő felhasználása a sportban.

Több mint 50 tudományos vizsgálat igazolta, hogy az L-arginin életkortól függetlenül nagyon erőteljesen hat a növekedési hormon termelődésére. Emiatt sportolók igen előnyösen használhatják az arginint az izomszövet fejlesztésére, erősítésére, illetve a testzsír csökkentésére.

Az L-arginint, mint potencianövelő hatóanyagot is számon tartják.

Hatása a merevedési zavarokban tudományosan bizonyított. Kifejezett jó hatása van a férfi nemi szervek vérkeringésére is, ahol a sejtekben az arginin anyagcseréje folytán értágulat létrejöttét támogatja.
Az enyhe merevedési zavarok kezelésében önállóan adva, komolyabb elváltozásokban pedig kiegészítésként eredményes.
A tudományos megfigyelések szerint a legkedvezőbb hatásokat 2-3 héten keresztül napi 4 gramm adása mellett figyelhető meg.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455