Krómkarnitin tabletta 30 db

A Krómkarnitin tabletta használata javasolt fogyókúra esetén a testtömeg csökkentés elősegítésére, a szervezet ellenálló- és teherbíró képességének fokozására.

Leírás

Krómkarnitin tabletta

Kiszerelés: 30 db

A hatóanyagok együttesen, egymást jól kiegészítve, részt vesznek a fehérje-, zsír-, és a szénhidrát anyagcserében. Elősegítik a testzsír és a szénhidrátok energiává alakítását, jelentős szerepet játszanak a szívizom energiaellátásában és az izom/zsír arány javításában.

Króm, krómmal dúsított élesztő formájában. Az élesztőhöz szerves kötésben kapcsolódik a króm, amely így jól hasznosul a szervezetben. Egy tabletta 50 µg krómot tartalmaz a felnőttek részére ajánlott napi mennyiség (RDA) 42%-át.

L-karnitin, karnitin-tartarát formájában. Egy tabletta 125 mg karnitint (100% tisztaság) tartalmaz.

A Krómkarnitin összetevőinek élettani hatásai

Króm

A glükóz tolerancia faktor alkotóelemeként serkenti a cukoranyag-cserét, erősíti az inzulinhatást, stabilizálja az energiaháztartást, mivel folyamatosan szabályozza a vércukorszintet. Segíti az aminosavak beépülését, meggyorsítja a fehérjeszintézist. Jelentősen befolyásolja a testzsír csökkentést, fokozza az izomnovekedést. Az emberek többsége kevesebb krómhoz jut a táplálkozás útján, mint a szükséges napi 120 µg. Ennek oka az élelmiszerek feldolgozásában rejlik, mivel ez alatt a króm 80%-a “eltűnik”. A megoldást a króm étrend-kiegészítőként való fogyasztása jelentheti.

Karnitin

Fontos szerepet játszik a szervezetben a zsírok lebontásában, az energiatermelésben. A hosszú szénláncú zsírsavak a karnitin közreműködésével képesek bejutni a sejtekbe, ahol “elégnek”, ezáltal energiát termelnek. Így létfontoságú az egyes sejtek és az egész szervezet energia ellátása szempontjából. A karnitin a zsíranyagcsere elősegítésével, megfelelő mennyiségű rost és krómbevitel mellett alkalmas az elhízás kezelésére, elősegíti a fogyást.
A szervezet kétféleképpen juthat hozzá, egyrészt a táplálékkal, másrészt saját maga is képes előállítani, de csak a napi szükséglet kb. 10%át. Karnitint elsősorban az állati eredetű táplálékok tartalmaznak, különösen a vörös húsok. Így a kevés állati eredetű táplálékot fogyasztók illetve a vegetáriánusok nem jutnak karnitinhez.
A megoldást az étrend-kiegészítőként való fogyasztása jelentheti.

Adagolás

Naponta 1 tabletta a reggeli étkezés után vagy 2×1 tabletta a reggeli és a déli étkezés után.

Összetétel

Karnitintartarát, laktóz, inaktív krómos élesztőpor, inaktív élesztőpor, hordozók (polividon, pektin, cellulóz), csomósodásgátlók (magnézium-sztearát, talum).

Tápérték /1 tabletta / 2 tabletta

Energia 4 kJ/1 kcal 8 kJ/2 kcal
Fehérje 45 mg 90 mg
Szénhidrát 190 mg 380 mg
Zsír 1 mg 2 mg
Króm 50 µg 100 µg
Karnitin 125 mg 250 mg

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455