Kőtörőfű kapszula 100 db

A Kőtörőfű kapszula a vesekő kialakulásának esélyét csökkentheti, megakadályozhatja a meglévő kövek növekedését, az epetermelést fokozhatja, így segítheti az epekő kiürülését, enyhítheti a fájdalmat.

Leírás

Kőtörőfű kapszula

Kiszerelés: 100 db

A Kőtörőfű kapszula (Chanca piedra) lehetséges hatásai

– Vesekő kialakulásának esélyét csökkenti.

– Megakadályozza a meglévő kövek növekedését.

– Az epetermelést fokozza, így segítheti az epekő kiürülését.

– Enyhíti a fájdalmat.

Az Amazonas mentén, és a világ más trópusi őserdeiben honos, egy kicsiny egynyári növény, melyet az adott területeken régóta használnak hatékonyan vese- vagy epekövek eltávolítására.
A kőtörőfű hosszú növénygyógyászati történettel rendelkezik minden trópusi országban, ahol csak megterem.
Az 1960-as évek közepe óta a sok növénykémiai kutatás tárgyaként szerepel, hogy aktív hatóanyagait és gyógyászati hatásait meg lehessen határozni.
Az 1999-ben egy in vitro klinikai tanulmányban a chanca piedra kivonatáról kimutatták, hogy igen erős és nagyhatású kalciumoxalát – kristályképzést gátló hatása van (a legtöbb vesekő alapanyaga).
Valamint ekkor jegyezték fel enyhe izomlazító és görcsoldó tulajdonságát is.
A kutatók feltételezése szerint a húgyvezetéken vagy az epevezetéken belüli enyhe izomelernyedés megkönnyíti a vese – vagy hólyagkövek kilökését.

Dr. Wolfram Wiemann (Nürnberg, Németország) több mint 100 veseköves páciensét kezelte chanca piedrával, melyet Peruból szerzett be, és 94%-ban hatásosnak találta a kövek egy vagy két héten belüli eltávolításában.

Egy 2002-es tanulmányban indiai kutatók kimutatták, hogy növelte az epesav-kiválasztást, így kimutatott epetermelést fokozó hatása van.

Az antihepatotoxikus (májvédő) hatását kutatási eredmények igazolják.
Feljegyezték, hogy ez a növény megvédte a patkányokat az alkohol okozta májkárosodástól és az életfontosságú szerv működését normalizálta. A kőtörőfűvel kezelt gyermekek májfunkciója még a heveny májgyulladás esetén is öt napon belül visszatért a normális szintre.
Egy harmadik kutatási terület megállapította a fájdalomenyhítő tulajdonságát. Kiderült, hogy hétszer olyan erős fájdalomcsillapító hatása van, mint az aszpirinnek.
A kőtörőfű, fitokémiai anyagoknak igen gazdag forrása.
Különleges hatását, a biológiailag aktív lignánsoknak, glikozidoknak, flavonoidoknak, alkaloidáknak, ellagitanninoknak és fenilpropanoidoknak tulajdonítják, melyek a növény leveleiben, szárában és gyökerében találhatók.
A növényben előfordulnak lipidek, szterinek és flavonolok is.

Adagolás

Naponta 3 x 1 vagy 3 x 2 kapszula, bő vízzel.

A Kőtörőfű kapszula összetétele

Phyllanthus niruri szárított növényi őrlemény, cirok mag-héj őrlemény, vörös szőlőhéj szárítmány, zselatin, színezék (titán-dioxid)

Hatóanyag-tartalom / napi adag /3 kapszula

Phyllanthus niruri 750 mg

Figyelem!

Mivel a kőtörőfű görcsoldó, izomlazító, ezért állapotos nők nem fogyaszthatják!

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455