Korpafű

A korpafű általánosan javallt: reumánál, krónikus hasmenésnél, májgyulladásnál, veseproblémáknál.

Leírás

Korpafű

Lycopodium clavatum

Védett növény!

A mohára emlékeztető, örökzöld haraszt 1-2 méter kúszó szára finom, vékony gyökerekkel kapaszkodik az erdei talajba. A szárakból 7-10 cm hosszú, igen puha tapintású ágak ágaznak szét, amelyek a tavaszi hangához hasonlítanak, de annál lágyabbak és sűrűbb a levélzete. A négy évig élő növény nyáron sárgás spórán termő füzéreket hoz, amelynek kénsárga porát korpafűlisztnek, “boszorkánylisztnek” is hívják.
Érintésre éréskor a spórák felhőként szóródnak ki. Csak 600 méter feletti, főleg fenyves szálerdőkben és északi erdőszéleken, csakis savanyú, üde talajokon él. Tarvágásokon, irtásokon megfakul a növény és végül teljesen elenyészik, ha közvetlenül napfény éri, elveszíti életerejét.

Magyarországon, Ausztriában, Németországban szigorúan védett növénynek számít!

Köszvényeseknek és reumabetegeknek, még akkor is, ha már ízületi elváltozásokat mutatnak, valamint krónikus hasmenéssel és aranyérrel küszködő betegeknek a legmelegebben ajánlható a korpafű tea. A hasmenésre hajlamos személyek azonban a legnagyobb elővigyázatossággal használják, mert bélgörcsöket okozhat.

Használható vizeletkiválasztó rendszer és az ivarszervek összes betegségére herefájdalmakra és megkeményedésre, vesehomok és vesefájdalom ellen. Ugyancsak nélkülözhetetlen májgyulladások, a máj kötőszövetének kóros, már rosszindulatú felszaporodása ellen is. Segítségével a lábadozó hamar visszanyeri életerejét. Az éjszakai légszomj a májzsugor velejárója. A korpafű itt is gyors javulást hoz.

A korpafű rádiumtartalmú növény. Sok ember lábikragörcse múlt el a korpafű hatására. Ha a vádlink görcsöl, rakjunk friss korpafüvet egy kendőre és kössük körül vele a lábunkat vagy vegyünk lábfürdőt. Leggyakrabban a vese elégtelen működése okozza a magas vérnyomást. Friss korpafűvel töltött zacskót helyezzen a vesére ami segít csökkenteni a vérnyomást.

Korpafű tea

Egy csapott teáskanál korpafüvet 1/4 liter forró vízzel leöntünk, rövid ideig állni hagyjuk. Naponta elég egy csésze, reggel éhgyomorra igyuk, kortyonként, a reggeli előtt fél órával. Májcirrózis és rosszindulatú májbetegségek esetén naponta két csészével fogyasszunk.

Korpafűpárna

A korpafűpárnát éjszakára a görcsösen fájó testrészre helyezzük. A korpafűpárna egy évig megőrzi a hatását.

Figyelem!

A korpafüvet soha nem szabad főzni, ha teát akarunk készíteni belőle, csak forrázzuk le.

Share Button

Vásárlás előtt kérjük érdeklődjön az aktuális készletről!

+36-30-437-8845

+36-1-349-3455